avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sigilare lucrare instalare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sigilare lucrare instalare apometre

Buna ziua ,din nou!
Anul trecut am cautat o firma care sa instaleze pt.vecinii mei 40 apometre de apa rece si calda.Dupa 5 luni, cand am facut o verificare la fata locului,instalatorul mi-a spus ca sigiliile de la lucrarea firmei sunt facute cu patentul,nu cu acel cleste special.Intre timp s-au ivit alte probleme si pe aceasta am cam amanat-o.Iata ca a venit termenul de verificare din nou. Am sunat la firma respectiva,iar un domn mi-a spus ca pretul pentru un sigiliu este de 10 lei.I-am raspuns ca nu e normal,ca pretul de montare al apometrelor avea sigilarea inclusa ( asa vad eu lucrurile),iar dumnealui mi-a raspuns ca NU,deoarece nu exista o baza legala care sa stipuleze acest lucru la vremea respectiva. Este adevarat, sau nu, ce mi-a raspuns?Daca nu este,pot anunta Protectia Consumatorului? Cu respect.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:36, 30 Martie 2012
Aveti un contract, o oferta sau o comanda semnata la instalarea apometrelor?
cornelusha a scris:

Este adevarat, sau nu, ce mi-a raspuns?

Cititi contractul incheiat cu firma si vedeti daca aceasta are in pretul contractului si obligatia sigilarilor ulterioare instalarii apometelor sau numai a sigilarii initiale.
Firesc este ca asociatia sa-si cumpere un cleste de sigilat si-un Kg de sigilii de plumb. Asa ar putea administratorul ca la orice interventie, desigilare cu voie sau fara voie, sa poata aplica lejer un nou sigiliu fara bataie de cap cu firme. Nu o sa chemati firma daca peste o luna constatati ca un proprietar a dat din greseala peste sigilui si-acesta s-a rupt.
Contorizarea apartamentelor din cadrul Asociatiilor de Locatari/ Proprietari se va face numai de catre firme autorizate de A.N.R.S.C.
Unitatile acreditate au obligatia sa obtina si sa prezinte din oficiu sau la cererea clientului aceasta autorizatie.
Modalitatea de repartizare a costurilor (la incalzire si apa calda de consum) trebuie sa respecte Normativul si Metodologia de calcul prevazuta de Ordinul 233/2004.
Firma care a comercializat si a montat aparatele de masura are obligatia de a asigura garantie pentru lucrare si pentru aparatele de masura montate.
Numai unitatile specializate in domeniul montarii si verificarii aparatelor de contorizat consumuri apa rece,calda si caldura ,sunt autorizate sa aplice sigilii la nivelul supapelor de admisie
Aceaasi firma autorizata trebuie sa sigileze contorul si supapa de sens.
[ link extern ] ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi montez singur apometre ? cartaya cartaya va salut , sunt din craiova , locuiesc la un apartament de 3 camere si am doua bai . pana acum foloseam o singura baie ( ce mare ) , iar de curand am renovat ... (vezi toată discuția)
Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)