avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda?

Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem multumiti de firma care a montat contoare de apa calda si dorim , majoritatea locatarilor, sa punem si contoarele de apa rece cu acceasi firma dar catva locatari nu doresc acest lucru avand alte interese.Firmele sunt perfect echivalente calitativ si ca sistem de rate.Cum este corect sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:26, 20 Noiembrie 2009
Unica prevedere este reprezentata de obligatia ca firma in cauza sa fie agreata de autoritatea publica locala,nu exista monopol ca o singura unitate sa detina suprematie.
Nu este prevazut legal,ca aparatele de contorizat dintr-un imobil sa fie montate de catre o singura unitate de profil,astfel incat daca unii proprietari au anume interese,
daca unitatea pe care o prefera este agreata de catre autoritatea in domeniu,acestia pot opta pentru montarea se service-ul respectivei unitati
Dar cine va obliga ca instalarea apometrelor in apartament sa fie facute de vreo firma?
Unde ati citit sau auzit de aceasta prevedere?
Fiecare proprietar monteaza apometre cad poate si aduce la asociatie copia documentului care atesta calibrarea apometrelor iar administratorul sigileaza apometrul.
Intr-o asociatie pot consuma apa atat proprietari cu apometre cat si proprietari fara apometre. Cine-i poate obliga sa-si monteze apometre?
In,, Normativul privind conditiile de montare si exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru apa rece, agent termic pentru incalzire si apa calda de consum in imobile condominale,, la art.33, alin.2 se precizeaza:
,, In cazul in care in condominiu sunt montate repartitoare de costuri pentru apa, montarea altor repartitoare se va efectua de acelasi prestator care are obligatia sa monteze acelasi tip de repartitor si in acceiasi pozitie.
Indirect si alin.3 indica acelasi lucru.
Administratorul nu este autorizat sa sigileze apometre ci numai un reprezentant oficial al firmei montataora care efecteaza si receptia de montaj.
Bineanteles ca oricine poate consuma apa necontorizata.
Se refera la urmatorul aspect:
Daca in bloc s-au montat repartitoare la 80% din apartamente si, dupa o perioada, din cele 20% apartamente ramase necontorizate initial, unii proprietari doresc sa se contorizeze si ei...acest lucru se face cu aceeasi firma.
..........................
Asociatia poate face contract cu firma X pentru contoare de apa rece, cu firma Y pentru contoare de apa calda si cu firma Y pentru repartitoare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Contorizare GabiGheorghiu GabiGheorghiu Care este actul legislativ in baza caruia pina la o anumita data trebuiau contorizati toti utilizatorii ce beneficiaza de apa rece. (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)