avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii asociatie din cauza apometrelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii asociatie din cauza apometrelor

salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a montat inapoi. firma mi-a montat apometrele la baie invers, adica pe cel de apa rece pe conducta de apa calda. timp de 2 ani am dat citirea de apa calda de pe apometrul de apa calda, care era insa montat pe teava de apa rece, fara sa-mi dau seama pana acum, cand s-a facut o noua verificare si s-a descoperit ca apometrele erau montate invers.
acum asociatia zice ca am de plata cca 2000 ron din urma pentru ca nu am declarat consumul corect.
sunt eu vinovat in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Uhuu , utilizator 05:30, 19 Martie 2022
Daca apometrele detin sigiliile intacte ,inseamna ca indexul este corect
Nu exista diferente de inregistrat consum apa intre cele 2 apometre
Apometrul de apa calda inregistreaza orice lichid- indiferent de temperatura acestuia
Exista diferente la inregistrarea consumului daca se pune apometrul de AC pe instalatia de AR. (inregistreaza mai putin consum de AR. Cauza: erori de tranzitie si suprasarcina de sub 2% AR sI sub 3% AC).

Nu este nimeni vinovat. Este apa folosita in imobil si daca se platea lunar sau se cere o suma mai mare acum, nu schimba cu nimic situatia. Se plateste consumul individual si nu al altui vecin.
Cei care au numai apometre de AR au fost pusi sa platesca acest consum neinregistrat. Acum eu nu inteleg un lucru: cind aceasta suma de 2000 lei va fi platita, cei care au platit aceast consum, vor primi banii inapoi?

E bine sa se faca un calcul de citi m3 AR si AC au fost inregistrati in acesti 2 ani si cite persoane sint in imobil si un calcul de citi m3 sint in plus de platit acum. Daca rezultatul se apropie de cantitatea de m3/an din trecut este totul rezonabil.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
baciuionut a scris:


firma mi-a montat apometrele la baie invers, adica pe cel de apa rece pe conducta de apa calda.
timp de 2 ani am dat citirea de apa calda de pe apometrul de apa calda, care era insa montat pe teava de apa rece,

acum asociatia zice ca am de plata cca 2000 ron din urma pentru ca nu am declarat consumul corect.




Atat timp cat sigiliile cu care au fost instalate apometrele sunt intacte,vinovat pentru instalarea apometrelor este operatorul economic=firma care a fost angajata asociatiei de proprietari
Dv ati comunicat lunar indexul consum ,ati fost consumator de buna credinta
Daca asociatia de proprietari staruie sa va impuna suma de 2000 lei,solicitati oficial sa vi se comunice temeiul legal si procedura prin care se impune aceasta valoare

dar cum ramane cu cei care au montat apometrele invers? ei nu sunt trasi la raspundere in nici un fel?
pot actiona in judecata firma montatoare?
mi-au spus ca atunci cand eu am semnat procesul verbal dupa instalarea apometrelor raspund pentru ele si ca era de datoria mea sa verific montarea corecta a acestora
asociatia a luat hotararea ca de la 1 ian sa se faca regularizarea (nu stiu ce inseamna asta)
au zis ca diferenta de apa rece va fi suportata de asociatie pentru ca nu exista un apometru pe scara iar diferenta de apa calda va fi suportata de mine si platita in rate lunare de 200 ron

Alte discuții în legătură

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva? apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece amk1243 amk1243 Buna ziua. Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)