avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rezilierea sau vanzarea asigurarii de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rezilierea sau vanzarea asigurarii de viata

Buna ziua!

Am incheiat acum 11 ani, impreuna cu sotul meu, asigurari de viata, fiecare avandu-l ca beneficiar pe celalalt. Acum ca am divortat, as vrea sa anulez aceasta asigurare. Sotul meu a venit cu propunerea sa le preia el pe amandoua, sa le plateasca el. Ati putea sa ma lamuriti, va rog, ce inseamna asta, mai exact? Care este procedura de preluare? Va ramane asigurarea in continuare pe numele meu, doar ca va plati el ratele, sau va trece automat pe numele lui? Este acest lucru posibil, ca o persoana sa aiba una sau mai multe asigurari de viata? Iar dupa deces, el va primi banii din asigurarea mea, chiar divortati fiind?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 22:03, 2 Aprilie 2012
Nu am avut pana acum spete similare, insa prezum ca sotul vrea sa "alipeasca" fondului constituit de el prin plata primelor si fondul strans prin primele dvs. In alti termeni, sa ia banii stransi in contul dvs si sa ii puna in contul lui si sa contribuie in continuare la el. Nu cred ca s-a referit la faptul ca plateste el asigurarea dvs si asteapta sa patiti ceva ca sa ia suma asigurata. Oricum il puteti schimba oricand ca beneficiar, insa cred ca are motive rationale...cum ar fi incercarea de a pastreza ceea ce s-a platit pana acum.
Intrebati-l pe el de ce.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
horeabortan, utilizator
Eu am optat pentru rezilierea asigurarii si returnarea fondului, insa de la firma de asigurari mi s-a spus ca este dezavantajos si ca mai indicata ar fi varianta vanzarii ei. Pe mine ma interesa doar daca prin vanzarea ei, se va face trecerea pe numele sotului. Cine o plateste mi-e putin important, atata timp cat asigurarea ramane pe numele meu si fostul sot asteapta sa mor, ca sa intre in posesia banilor. Exact asta nu vreau sa se intample.
Multumesc pentru raspuns!
Buna!Si eu am asigurare de viata...dar asa cum a spus si domnul,puteti schimba beneficiarul,asigurarea ramanand pe numele dvs,aveti grija daca prin divort va schimbati numele sa actualizati la firma cu asigurarea,beneficiar puteti trece pe oricine altcineva!Daca vrea sotul sa o plateasca,asigurarea ramanand pe numele dvs,nu vad ce este rau aici...pt ca nu conteaza cine plateste asigurare,lunar sau cum aveti dvs scadenta,ci conteaza cine este titularul asigurarii si ce este stipulat acolo!Daca o reziliati...o sa pierdeti suficienti bani...nu va mai recapatati toti banii care i-ati dat acolo...stiu ca dupa 3 ani de plata a asigurarii puteti cere o rascumparare,dar acum depinde unde o aveti facuta si ce clauze aveti!
O zi placuta!
Buna Aniska!
Daca asigurarea ramane pe numele meu, e clar ca tot eu voi fi titularul, iar el beneficiarul. Nu stiu daca este posibil ca un om, care are o singura viata, sa fie titularul mai multor asigurari de viata? Adica, de ce se mai numeste asigurare de viata?
Fostului sot desigur ii convine sa preia el ratele, fiindca tot pe acelasi principiu, dupa decesul meu el va fi beneficiarul! Iar suma pe care o va incasa va fi incomparabil mai mare decat cumulul ratelor.
Cred ca cel mai sigur este s-o anulez, chiar cu riscul de a pierde niste bani.
Oricine poate avea oricate asigurari de viata doreste. Oricine, poate plati asigurarea oricui, dar mare atentie la beneficiarii politei.Contractantul( adica cel care plateste ) poate modifica polita in sensul ca beneficiarul sa fie el...deci mare atentie.

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata Szel Szel Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)