avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea contractului de asigurare. Dupa 2 ani am cerut rascumpararea contractului. Prima de asigurare era de 1500 RON pe an, in 2 ani platind 3000 RON. Acoperiri am avut doar deces din orice cauza. Dupa 2 ani am primit doar 380 RON. Intrebarea mea este: "Nu trebuia sa primesc macar jumatate din bani?"
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:27, 4 Mai 2011
Buna ziua !
Dvs. ar fi trebuit sa cunoasteti mai bine acest aspect care este reglementat de contractul incheiat (cititi contractul) . In masura in care nu se respecta prevederile contractuale puteti actiona in instanta societatea de asigurari .
Paste fericit !
Valorile de rascumparare se gasesc atasate politei. Cu cat rascumpararea se face mai devreme cu atat primiti mai putin. Cu cat rascumpararea se face spre sfarsitul perioadei contractuale, cu atat primiti mai multi bani.
Din pacate nu,nu,nu si ganditi-va la acest aspect...societatile de asigurari nu sunt banci dar nici institutii de binefacere...platiti pentru un serviciu de care va beneficia familia dv.,in caz de deces dar si dv. in caz de supravietuire...,acest serviciu costa...,in alta ordine de idei acest serviciu nu este pentru omul de rand...
La fiecare polita de viata este atasat graficul de rascumparare al politei care prevede suma pe care o primiti in cazul in care rascumparati polita inainte de scadenta, adica in cazul dv. 20 de ani. Daca o rascumparati dupa doar doi ani primiti suma pe care ati anuntat-o si cu cat rascumpararea este mai aproape de termenul maxim cu atat suma primita va fi mai mare. Deci ni v-a pacalit nimeni.
Dar mai trebuie sa vedeti si cat era valoarea de rascumparare a politei dupa primii 2 ani. De obicei este in jur de 60 - 70 %. Si mai depinde si ce fel de asigurare de viata ati avut. Daca a fost un fond de investitii si acesta a mers rau si uniturile au scazut atunci este normal sa luati asa putin. Asigurarile de viata sunt facute sa va protejeze pe dvs i familia dvs , nu neaparat sa rascumparati dupa 2 ani .

Alte discuții în legătură

Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare rate asigurare de viata ContSters289635 ContSters289635 Acum 4 ani am facut o asigurare pe viata,la sugestia unei prietene. La incheierea politei am achitat suma de 1000 ron, Dupa 3 luni, am ramas fara ... (vezi toată discuția)