avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme fosta prietena insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme fosta prietena insarcinata

Sa o luam de la inceput: Am avut o prietena si am fost impreuna 5 luni, am aflat acum o luna jumate ca este insarcinata deci are destul timp sa faca avort. Ea cand a aflat ca este insarcinata mi-a zis ca vrea sa pasteze copilul desi are doar 20 de ani este la facultate si se intretine singura din surse dubioase(nu stiu de unde are bani). Am reusit sa o conving sa renunte pentru ca nu avem cum sa intretinem un copil(si eu am 20 de ani si sunt student). Intial ne intelesesem sa platim fiecare cate 50% pentru avort.



Astazi tocmai am aflat(din surse sigure) ca tipa este o ''fata usoara'' si umbla cu alti baieti la care cand venea vorba despre mine zicea ceva de genu: e finantatorul meu, sa avem grija cand ne intalnim ca pierd banii, nu tin la el dar joc teatru ca il iubesc si ca nu pot traii fara el(chiar asa se comporta cu mine). Intrebarea mea este: pot sa rup orice legatura cu ea? eu sunt sigur ca nu vrea sa pastreze copilul dar totusi imi este un putin tema



Daca face copilul eu as putea fi pus sa platesc vreo pensie alimentara? Nici nu stiu daca este copilul meu si nu am nici un venit (ea a insistat sa nu folosim prezervativ), cred ca a vrut sa ramana insarcinata pentru a ma avea la mana.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:04, 31 Martie 2012
poti tagadui paternitatea si cere proba ADN. daca se dovedeste ca este copilul tau atunci poti fi obligat la intretinerea copilului. pina la urma, el ce vina are?
Momentan nu puteti face nimic. Dupa nastere dansa va putea initia o actiune judecatoreasca in recunoasterea paternitatii. Atunci se va putea solicita un test din care sa reiasa daca sunteti sau nu tatal copilului. Pana atunci nu aveti ce face.
Opinia mea este aceea ca sursele sigure sunt doar cele directe:adica , prietena dvs. v-ar fi spus in fata toate acele lucruri.Apoi, daca dvs. ati concluzionat ca fata nu a dorit sa folositi prezervativ si ca a dorit sa ramana insarcinata, intuitia imi sugereaza ca tine suficient la dvs. pentru a dori un copil.Fiindca, ma intreb, cat de instarit sunteti, ca student, pentru ca ea sa profite de banii dvs? Afirmatia conform careia ati fi finantatorul ei , s-ar putea justifica doar daca , intr-adevar, o finantati permanent, cu sume de bani consistente.
Daca doriti sa rupeti legatura, nimeni nu va impiedica, insa, doar cao sugestie, verificati mai intai,,sursele,, , daca au vreo urma de adevar.
Acum ,sa o luam si juridic.Da, in situatia in care copilul se va naste, prietena dvs. ar putea deschide o actiune in stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei .In cadrul acestei actiuni se poate efectua testarea ADN, care va releva daca sunteti sau nu tatal.Daca se va dovedi ca sunteti tatal, atunci puteti fi obligat la plata unei pensii de intretinere a copilului.
Nu sunteti obligat sa recunoasteti copilul.
Va poate da in judecata daca doreste si in urma procesului se va stabili daca sunteti sau nu tatal copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat ... Alexandra713 Alexandra713 Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat un proces de pensie alimentara continuare cu tatal meu , procesul a fost definitivat si ... (vezi toată discuția)
Santajat Florin_2009 Florin_2009 Buna ziua. Fosta mea prietena mi-a dat vestea ca e gravida cu mine si ca daca nu-i dau bani de avort (3+ luni) face copilul si voi plati pensie alimentara (nu ... (vezi toată discuția)