avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut

Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu:

Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit prezervativ si stie exact ca nu a facut nici o greseala), dupa care la 2/3 luni a aflat problema de la cineva , nestiinduse ca el ar fi vinovatul, doar dupa ce a nascut la 4 luni primise hartie ca trebuie sa faca test ADN la Bucuresti, a mers unde i s-a spus si a facut tot pana a ajuns la rezultatul ca baiatul este a lui. Problema deabea acum incepe, stiind ca el nu este de vina si afland ca aceea fata se mai culcase cu multi in perioada aia printre care fiind si baiatul primarului , este sigur ca au fost facute ceva smecherii la mijloc, ar dori sa stie ce pasi sa urmeze ca sa faca dreptate, a spus ca daca merge sa faca test ADN s-ar putea sa plateasca deageaba suma de vreo 3000 de lei si sa pice tot el vinovat.

Ma intereseaza mai exact unde poate face testele, cum si fara sa stie nimeni, si alte sfaturi bune daca se poate. Si sa ma scuzati daca postez unde nu trebuie si daca mai am alte greseli.

O seara placuta,
anonim
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:22, 27 Noiembrie 2013
Daca testul ADN iese ca este el tatal poate fi sigur ca este el tatal.
Daca nu il face nu se stie ce va iesi la proces dar daca va pierde procesul nu va putea sa stie poate niciodata daca este sau nu el tatal copilului.

Este adevarat ca se poate intampla sa nu piarda procesul dar daca merge caine sur la vanatoare la proces eu zic ca il poate pierde si daca nu este el tatal copilului.
Si apoi va plati pensie de intretinere cel putin 18 ani...
Tu vrei sa faca el magarii sa scape?
Fara sa stie nimeni nu are cum sa faca teste, au nevoie si de probe de la copil.

Daca testul ADN este pozitiv el este taticul in mod cert. Nu face nimeni magarii, la tehnologia din ziua de azi ,ii poate arata cu o precizie de peste 90% daca el este sau nu tatal. Eu zic sa faca testul.

Ce interes are fata sa il puna pe el tatic? Este bogat? - nu cred daca se uita la 3000 ron.

Eu cred ca a fost "cocos" cand a fost sa traga la "poarta" iar acum ii este frica de postura de tata.
El nu are nici o frica si a spus, ca daca ar sti ca e al lui ar fi linistit, dar cand crede ca plateste pentru altcineva iti dai seama ca nu poate sa stea asa. El zice ca a fost el ales ca sa nu pice copilul primarului la mijloc, asa ca el a fost chemat si el a iesit, chiar crezi ca nu se poate face nimic in romania asta cu cate smecheri sunt in ziua de azi ca sa fi iesit la test cine nu trebuie?

El poate face rost de un fir de par de la baiat sa zicem si sa mearga singur la un test adn, iar daca testul va iesi negativ poate face ceva in privinta acestuia?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
Anonymous93, utilizator
Testul de paternitate este un test genetic prin care se stabileste daca un barbat este sau nu tatal biologic al unui anumit copil sau fetus (cand mama este insarcinata). Testul ADN este singura metoda de certitudine in determinarea gradului de rudenie. Pentru realizarea testului sunt necesare probe biologice provenite de la prezumtivul tata si de la copil. Analizarea unei probe de la mama creste gradul de confidenta al testului, insa nu este obligatorie pentru realizarea acestuia. Testul de paternitate consta in analizarea a 16 secvente ADN (markeri) pentru fiecare persoana testata. Pe baza acestor 16 markeri se realizeaza, pentru fiecare persoana (prezumtivul tata, copil), un profil genetic. Profilele se compara, stabilindu-se corespondenta pentru fiecare marker.

In cadrul testului de paternitate sunt analizate anumite segmente din structura ADN denumite markeri STR (Short Tandem Repeats). Acesti markeri, localizati in diferiti cromozomi, prezinta o variabilitate ampla in populatia umana, realizind constelatii specifice fiecarui individ. Pe baza acestui fapt, prin utilizarea mai multor astfel de secvente, acuratetea de identificare a unei persoane creste enorm in comparatie cu alte metode. Testarea ADN este utilizata de cele mai mari laboratoare criminalistice din lume, de exemplu FBI, atingand o acuratete de 1018. Cu alte cuvinte, probabilitatea ca doi indivizi sa aiba aceleasi caracteristici genetice, deci sa fie “confundati” prin aceasta analiza, este de 1 la 10.000.000.000.000.000.000. Markerii STR utilizati fac parte din sistemul de date al USA – CODIS (COmbined DNA Index System) – folosit de FBI in tehnica pentru stabilirea profilelor ADN umane.


Fire de par cu bulb (cu radacina) – 7-10 fire Firele de par se preleveaza prin smulgere (cu bulb), NU prin taiere. Firele de par se plaseaza intr-un recipient steril de plastic sau intr-un plic de hartie. Se accepta si fire de par din aparatul electric de epilat, dar cu bulb.


se mai pot recolta si din / de pe
Mucuri de tigara – 2-3 mucuri
Guma de mestecat
Unghii si cuticule proaspat taiate (de la nivelul mainilor si picioarelor)
Pete de sange de pe materiale textile, tampoane etc.
Celule epiteliale bucale
Sange periferic – 2ml (maximum)
pentru linistea lui ptrtul pentru un test Prezumtiv Tata si 1 copil este de 600 ron si poate sa il faca el inependent in afara de cel cerut in instanta facut la IML
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
strutum, utilizator

Alte discuții în legătură

E posibil sa nu iasă un test de paternitate bine dacă beau apa sau mănânc înainte? Raluca72 Raluca72 Bună seara. Sunt într-un proces de stabilire a paternității cu tatăl meu și judecătorul a cerut testul de paternitate prin saliva la IML. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Paternitate gregh gregh Sint un barbat divortat de mai multi ani si care am dubii privind paternitatea copilului meu (l-am recunoscut dupa nastere) inca de cind s-a nascut. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Paternitate ancaangelescu ancaangelescu Ce efect si putere legala are dovedirea clara a incompatibilitatii ADN intre presupusul tata si copilul parte in procesul de stabilire a paternitatii? (vezi toată discuția)