avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de sub mine mi-a oprit apa.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de sub mine mi-a oprit apa.

Locuiesc la bloc si vecinul care locuieste sub apartamentul meu , mi a oprit furnizarea apei potabile prin obturarea conductei.Nu stiu cui sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme .Am sesizat Politia , bineinteles ca nu e de competenta lor , am facut sesizare telefonica cat si scrisa la Regia de Apa si canal , mi au raspuns ca nu ma pot ajuta cu nimic pt ca ei raspund de conducte pana la intrarea in bloc , am sunat si la O.P.C.si bineinteles ca nici ei nu pot sa mi acorde sprijinul .Toti imi spun ca singura solutie e sa l actionez in instanta , insa eu nu mi permit sa stau o perioada indelungata fara apa.
In speranta ca intrebarea mea nu ramane fara raspuns,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nelu.h , utilizator 08:46, 24 Iunie 2012
Incercati si la Primarie si la asociatia de proprietari, de asemenea cei de la Regia de apa erau in drept sa va ajute, caci in fond a fost obturata o conducta ce le apartine, intrucat nu se opreste la intrare in bloc responsabilitatea lor, parerea mea ca nu ati mers unde trebuie, incercati o audienta la director, daca nu, actiunea in instanta.
ati facut demersuri la autoritati care nu au limita de competenta sa solutioneze astefl de situatii
In schimb la nivelul asociatieid e proprietari exista reprezentantul legal al acestei acre detine obligatia sa se implice concret si eficient in interesul general al proprietarilor
Masura de obturarea a conductei de alimentare cu apa este netemeinica si vecinul nu detine dreptul legal sa intervina asupra partilor comune de instalatii din imobil
In primul rand nu ne-ati spus daca ati vorbit cu vecinul si ce v-a raspuns (?)
zaira_simona a scris:

Locuiesc la bloc si vecinul care locuieste sub apartamentul meu , mi a oprit furnizarea apei potabile prin obturarea conductei.Nu stiu cui sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme .

Adresati-va vecinului care a opturat conducta si presedintelui asociatiei de proprietari.

nu cumva de la apartamentul dv. sunt infiltrari la cel de dedesubt, iar dv. nu vreti sa le reparati ? In acest caz, asociatia de propietari poate decide inchiderea apei la ap. dv prin modificarea conductei pana la rezolvarea problemei.

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa presiune apa din cauza vecinului de dedesubt Ioanac93 Ioanac93 Buna ziua. Stau la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje, deci la ultimul. Vecinul de sub mine a facut renovari si a schimbat teava de apa, de atunci eu ramanand ... (vezi toată discuția)