avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este perioada in care voi beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este perioada in care voi beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
am fost in somaj, avand dreptul la indemnizatie pentru o perioada de un an.
Dupa 6 luni ,am fost angajat la o firma, cu contract pe perioada determinata de 3 luni,cu posibilitatea de a se incheia contract pe perioada nedeterminata, dupa aceste 3 luni.
Daca nu se va incheiea acest contract si voi reveni in somaj, cat este perioada in care voi beneficia de indemnizatie, 6 luni (cat a mai ramas din somaj) sau 3 luni (cat a mai ramas pana la un an)?
Angajatorul mai poate prelungi perioada de proba peste 3 luni ? Daca da, cu cat?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 31 Martie 2012
1. Daca se va incheia c.i.m. pe durata nedeterminata, atunci plata indemnizatiei de somaj va inceta.

2. Daca nu se va modifica durata c.i.m. in nedeterminata si nici nu se va decide prelungirea acesteia , atunci veti reveni in somaj pentru numai o durata de 6 luni.

3. Angajatorul va poate prelungi durata c.i.m. pana la implinirea duratei maxime pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m. , 36 de luni , potrivit art.82 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioadă determinată Antdy Antdy Care este numărul de contracte pe perioadă determinată care se pot semna între angajator şi salariat, sau mai bine spus pentru cât timp se poate semna ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca cristtina_r cristtina_r Buna ziua, m-am angajat printr-un interviu intr-o multinationala in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 3 luni urmand a se prelungi pe 6 ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata sau nedeterminata? Marius M Marius M Intr-o scoala de stat a fost angajat un contabil pe perioada determinata. Luna viitoare expira perioada de angajare. Consiliul de administratie al scolii ... (vezi toată discuția)