avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata sau nedeterminata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata sau nedeterminata?

Intr-o scoala de stat a fost angajat un contabil pe perioada determinata.
Luna viitoare expira perioada de angajare.
Consiliul de administratie al scolii poate sa angajeze in continuare acest contabil pe perioada determinata (cat timp) sau este obligat sa-l angajeze pe perioada nedeterminata?
Care este baza legala de care trebuie sa tina cont membrii consiliului de administratie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 11 Mai 2017
Puteti sa ii prelungiti CIM-ul de maxim 3 ori, a cate 36 luni maxim fiecare prelungire.
Bună ziua!

Durata totală a contractelor pe perioadă determinată este de 36 de luni. Cele succesive se pot încheia pe perioadă maximă de 12 luni și nu pot fi mai multe de 3, conform Art. 82 DIN Codul Muncii.
laritzu a scris:

Puteti sa ii prelungiti CIM-ul de maxim 3 ori, a cate 36 luni maxim fiecare prelungire.


Unde existaa sa ceva prevazut in Codul Muncii ?
Perioada determinata initiala este de la 01.01.2017 la 30.06.2017.
Acum angajatul a facut o cerere prin care solicita angajarea pe perioada nedeterminata.
Inteleg ca se poate prelungi angajarea determinata pe inca doua perioade de cate 6 sau 12 luni.
Dar avand in vedere cererea contabilului de a fi angajat definitiv, poate consiliul de administratie sa decida doar angajarea pe inca o perioada determinata? Trebuie sa motiveze aceasta decizie? Angajatul ar trebui sa-si prezinte cumva un raport de activitate prin care sa-si sustina cererea?
As vrea sa luam o decizie legala si sa lamurim angajatul (daca este cazul) cu privire la decizia de a prelungi CIM tot pe o perioada determinata de 6-12 luni.
Ce parere aveti?



Chiar daca angajatul a facut o cerere prin care solicita angajarea pe perioada nedeterminata, angajatorul nu are nicio obligatie legala de a aproba asa ceva.

C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la numarul duratei prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

In speta, contractul de munca se mai poate prelungi cu maxim 30 de luni, durata prelungirilor nefiind limita la 6 luni sau 12 luni.

Consiliul de administratie poate sa decida doar prelungirea duratei c.i.m. .

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractului de munca cr15t1 cr15t1 Buna ziua sunt angajat al unei firme de 9 luni. Mi s-a prelungit contractul de munca de 3 ori pana acum tot pe cate 3 luni. Acum mi s-a prelungit a 4-a oara ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata Alex_2016 Alex_2016 Am fost angajat de curand cu un contract de munca pe o perioada de 3 luni, apoi, la expirarea celor 3 luni, angajatorul a optat pentru un act aditional la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata ContSters179979 ContSters179979 Buna seara. Am un coleg de munca caruia i se prelungeste tot timpul contractul de munca pe perioade de cate 3 luni.Este normal asa ceva, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)