avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie ... schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie ... schimbare functie

buna ziua,
am o nelamurire, dar intai sa va prezint situatia:
M-am anagajat anul trecut in Martie la o firma X pe postul de contabil senior. Contractul a fost pe perioada determinata de 3 luni. Conform CIM perioada de preaviz in cazul demisiei era de 15 zile calendaristice.
Intre timp s-a publicat si noul cod al muncii care a schimbat cate ceva in ceea ce priveste preavizul...
Mi-au prelungit cu Act aditional CIM pe perioada nedeterminata
In iulie 2011 tot prin act aditional m-au promovat Contabil sef, dar nu au modificat si articolul privind demisia, care are al termen pentru functiile de conducere.

Intrebarea este: Daca eu imi dau demisia maine, care este perioada de preaviz care se aplica? Cea de 15n zile calendaristice cf CIM, sau cea implicita functiilor de conducere , chiar daca nu a fost modificata cu act aditional? Se aplica implicit cu modificare functiei? Codul muncii se aplica si retroactiv contractelor de munca incheiate inainte de intrarea in vigoare a acestuia?

Va multumesc nespus!

Cel mai recent răspuns: 120705 , utilizator 16:16, 2 Aprilie 2012
Daca va dati demisia , termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. daca acesta nu a fost modificat intre timp...

In speta, termenul de preaviz va fi de 15 zile calendaristice.
Va multumesc nespus pentru promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Preaviz  In cazul in care imi dau demisia, in contractul individual scrie ca trebuie sa asigur 15 zile calendaristice preaviz insa eu am o pozitie de conducere. In ... (vezi toată discuția)
Preaviz la cim inainte de 01.05.2011 beatrice culda beatrice culda In final s-a ajuns la o concluzie privind modificarea/nemodificare preavizului la contractele de munca incheiate inainte de 01.05.2011 ? Un angajat care ... (vezi toată discuția)