avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sechestru fisc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sechestru fisc

Buna ziua
Am o firma de gaterare.Pe platforma unde imi desfasor activitatea era parcat un utilaj care apartinea unui vecin (neavand unde sa-l parcheze il tinea acolo).Avand niste datorii la fisc cei de acolo au pus sechestru pe aceea masina fara sa verifice daca apartine firmei mele .Este normal?
Ce sa fac in aceasta situatie?
Daca un utilaj al firmei este inchiriat sau comodat unei alte societati se poate pune sechestru pe ea?
Cel mai recent răspuns: danadaia , utilizator 17:45, 5 Aprilie 2012
da, se poate pune sechestru pe orice bun proprietatea debitorului indiferent cine are posesia. De altfel, poate fi vindut prin executare silita chiar daca este inchiriat sau dat in comodat.
In conformitate cu prevederile art. 129 alin. 2 Cod procedura fiscala, masura de instituire a sechestrului asigurator se ia asupra bunurilor aflate in patrimoniul persoanei debitoare indiferent ca sunt in folosinta proprie sau sunt inchiriate. Daca inspectorii fiscali au identificat in acte utilajul si apoi locatia sa pe teren, este corect sa instituie sechestru pe acesta. Dvs. nu puteti face nimic pentru ca bunul nu este in proprietatea dvs.
Multumesc mult pt raspunsuri.Am inteles cum sta treaba cu un bun al firmei dar ce spuneti de faptul ca au pus sechestru pe un utilaj care nu are nici o legatura cu firma mea.Stiau ca pe firma figureaza un utilaj si nu s-au mai obosit sa verifice daca este vorba de acelasi utilaj in procesul verbal trecand utilajul care nu are nici o treaba cu firma mea.
Vecinul, care este proprietarul de drept al utilajului si implicit persoana interesata, poate contesta decizia de instituire a masurii de sechestru asigurator dispusa asupra bunului sau. Probabil este o confuzie din partea inspectorilor fiscali care se poate rezolva.
Sechestrul a fost pus in 2011 pt o suma destul de mica (pana in 10000 ron ).Proprietarul nu a avut interes sa faca ceva in acest sens ,din cate stiu a si vandut masina.In decizia de sechestru nu se specifica decat marca masinii(fara alte date despre masina).Acum la un an si ceva mi se cere s-a pun la dispozitia fiscului masina respectiva.Mentionez ca datoria la fisc rezulta in urma unei amenzi care a fost contestata si sunt in proces cu ei de aprox.un an.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
danadaia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina pusa sub sechestru fantomescu fantomescu Buna seara..am cumparat o masina pe data de 18.08 ..contractu de vanzare cumparare a fost facut pe 18.08 masina am scos`o de la financiar pe 18.08 si trecuta ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei creante. ContSters221184 ContSters221184 Buna ziua!!!! Am imprumutat pe un prieten cu niste bani , ca si garantie am facut un contract de vanzare-cumparare batut la masina ne autentificat de notar pe ... (vezi toată discuția)
Sechestrare de bunuri AlexandruPetre AlexandruPetre Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o chestiune pentru a dobandii un bagaj de cunostinte inainte de a ma duce la politie pentru a depune o plangere. Tin ... (vezi toată discuția)