avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea unei creante.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea unei creante.

Buna ziua!!!! Am imprumutat pe un prieten cu niste bani , ca si garantie am facut un contract de vanzare-cumparare batut la masina ne autentificat de notar pe o masina Renault Megane in valoare de 5000 euro, bani pe care i-am si dat, masina a ramas la el. Pe contrac sunt trecute toate datele tehnice ale masini. Problema ii ca am imprumutat o persoana juridica (firma de taxi) iar finantele din cate am inteles in coantumul datoriei i-a pus sechestru p masina dar masina ii la el si face taxi. datoria ii de 12000 la finante. sechestrul a fost pus de finante dupa ce am facut eu cu el contractul de C-V. singurul act p care il am ii C-V. c pot face? masina daca ii ipotecata de finante pot sa io iau daca il dau in judecata? sau in cuantumul datoriei de 5000 euro sa-l atac asupra bunurilor lui ? cum pot sa-mi recuperez banii :( multumesc!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters221184, utilizator
Daca nu aveti contract de imprumut, atunci nu aveti cum sa dovediti existenta lui.
Tot ce puteti dovedi este ca ati cumparat masina.
Formulati contestatie impotriva sechestului instituit de administratia financiara, cu motivatia ca acest sechestru a fost pus pe un autoturism care va apartina si care nu apartine debitorului lor.
Formulati actiune in revendicare impotriva prietenului/firmei de taxi, ca sa va predea masina.
dar a trecut 1 an si 8 luni, cat timp ii valabil contractul de vanzare cumparare? 3 ani de la data incheieri contractului?

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters221184, utilizator
Contractul de vanzare-cumparare nu are termen de valabilitate.
Daca ati fi cumparat un autoturism ”pe bune”, ati fi pierdut dreptul de proprietate dupa 3 ani?
Cuma pus sechestru fiscul, nu ati inregistrat autoturismul pe numele dvs.?
pai nu, ii doar o garantie la bani care i-am dat. masina ii trecuta inca pe firma lui. pe contractul are toate datele tehnice ale masini si ii semnat si stampilat de el. (stampila firmei)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters221184, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera masina? totyoyo totyoyo Buna.In fine l-am imprumutat pe un cunoscut cu niste bani si ca garantie am facut un contract de vanzare cumparare despre masina lui.Masina a ramas la el.Numai ... (vezi toată discuția)
Ajutor dodyalfaed dodyalfaed Buna ziua, nu stiu daca am nimerit tematica forumului, dar nu cunosc domeniul prea bine. Problema este urmatoarea: am cumparat de la firma A un autoturism, ... (vezi toată discuția)
Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)