Buna ziua,
doresc sa stiu in ce maniera si catre ce institutie Nationala sau Internationala se poate actiona in cazul in care a fost pronuntata o sentinta penala definitiva, pana unde se poate ajunge sau care sunt solutiile cele mai bune ?
Multumesc anticipat, Diana T.
Daca nu este si irevocabila poate fi atacata cu recurs la Curtea de apel sau la Inalta Curte de Casatie si Justitie., depinde care a fost instanta de fond si daca mai sunteti in termen.
Daca este irevocabila se poate face plingere la CEDO
Daca doriti un sfat pertinent, poate ne dati mai multe detalii.De exemplu, ati epuizat toate caile de atac? In ce sens este definitiva hotararea? Nu ati formulat recurs, ati depasit termenul? Ce fel de parte ati fost in proces?
Daca hotararea e definitiva si va supara si este gresita puteti sa va plangeti la CEDO in termen de 6 luni de la pronuntarea deciziei finale definitive.
...se discuta despre fratele meu care a fost condamnat pentru tentativa de fals si grup organizat in conditiile in care nu a fost gasit nici-un fals si a avut legatura cu o singura persoana (2 persoane se poate costitui grup ?), i-a fost data o sentinta definitiva si nu stie unde sa mai atace aceasta decizi abuziva care a fost luata doar casa nu se inchida dosarul fara condamnati, va multumesc Diana
Conform art 2 lit. a) din Legea nr 39 / 2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, grupul infractional organizat trebuie sa fie alcatuit din trei sau mai multe persoane.
Daca trimiterea in judecata s-a facut cu aplicarea art 2 din Legea nr 39 / 2003 aveti dreptate.Deci, nu se poate considera grup infractional organizat.
Avocatul pe care l-ati avut ce v-a spus ?Cum a explicat el incadrarea juridica a faptei ?
Daca s-a judecat si recursul nu mai aveti decat sa va adresati la CEDO sau sa incercati o cerere de revizuire dar aceasta din urma nu imi dau seama daca ar putea fi admisa.