avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIZARE TESA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIZARE TESA

Care sunt modalitatile de salarizare pentru personalul TESA?
Exista vreo modalitate ca personalul TESA dintr-o intreprindere sa fie platit in cote procentuale la realizarile cifrei de afaceri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 01:24, 12 Aprilie 2012
Formele de organizare a muncii si de salarizare ce se pot aplica sunt urmatoarele:
a) in regie sau dupa timp;
b) in acord;
c) pe baza de tarife sau cote procentuale din veniturile realizate;
d) alte forme specifice unitatii.

Formele de organizare a muncii si de salarizare ce urmeaza sa se aplice fiecarei activitati se stabilesc prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau in regulamentul intern al angajatorului.
exista o modaliate de salarizare legata de productie, ai sa se plece de la salariul minim brut pe economie pt tot personalul TESA?
Salarizarea în acord ţine seama de cantitatea produselor sau serviciilor pe care salariatul le realizează sau le prestează în timpul programului de lucru.
Depinde foarte mult si de domeniul de activitate al firmei.
Daca nu sunteti conditionat in CCM al unitatii sau ramurii de activitate in vigoare, de coeficienti de ierarhizare la stabilirea salariilor de baza, atunci este in regula stabilirea unor salarii de baza la nivelul salariului minim brut pe economie.
In sfera altor adaosuri de care salariatii pot beneficia conform CIM litera J, puteti stabilii un sistem de premiere functie de rezulate, adica pt o anume depasire a valorilor de productie sa stabiliti anumite cote procentuale, diferentiate in functie de un anumit preocent de depasire al valorilor de productie suplimentare realizate, de care vor putea beneficia, cei care isi aduc un aport suplimentar la realizarea acestora.
Multumesc pt raspunsuri.
Ceea ce vrea conducerea firmei este o metoda de salarizare pt personalul TESA raportata la productia din fabrica ( mic mobilier lemn), incepand cu salariul minim pe economie.
Poate face asa ceva fara a modifica CIM cu salariul de incadrare?
ex: un salariat TESA are 1500 lei. Conducerea vrea sa plece de la 700 lei, la care sa adauge sporuri....

Alte discuții în legătură

Forma de angajare pentru agenti de vanzari part time Conrad Conrad Buna tuturor, Intrebarea mea ar fi ce modalitate de angajare exista inc azul in care as dori sa angajez cativa agenti de vanzari care sa vanda unele produse, ... (vezi toată discuția)
Salariu procentual din realizari ilmir1 ilmir1 Buna ziua Detin o firma si vreau sa angajez personal pentru vanzari. Doresc sa platesc persoanele strict dupa realizari caci nu mi se pare corect nici sa vin ... (vezi toată discuția)
Salariul pentru contabil primar oradea mariaveronica77 mariaveronica77 M-ar interesa sa stiu cu cat se incadreaza un contabil ce face contabilitate primara in oradea salariu brut, dar cel pentru economist. Exista un minim de la ... (vezi toată discuția)