avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca - procedura
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca - procedura

Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: akeem , utilizator 19:07, 6 Decembrie 2017
buna ziua,
solicitati Bancii ( creditorului ipotecar) emiterea unei adrese/acord privind radierea ipotecii si a tuturor interdictiilor inscrise in favoarea sa.
Cu acel acord mergeti la OCPI in vederea radierii ipotecii
Cererea de radiere o va face Banca printr-o cerere tip, în care va solicita radierea dreptului de ipotecă pentru suma de... care îl are asupra imobilului având nr.cadastral, aparţinând domnului X, .... notate cu încheierea nr. din data de..... Solicită comunicarea încheierii de CF
Semnătura reprezentanţilor băncii.
Dar acest lucru, banca îl ştie cum să-l facă, doar să le spuneţi.
De la banca mi s-a spus ca trebuie sa merg la un notar impreuna cu un reprezentant al bancii , notar la care trebuie sa achit in jur de 300ron(taxe si onorariu).Asa este?
Art. 885 NCC prevede că radierea se face prin declaraţie autentică notarială. !!!!! Mergeţi cu reprezentantul băncii, şi pt. OCPI vă trebuie o cerere tip, copie după C.I, inclusiv cererea băncii şi dovada achitării taxei.
Apropos de acest subiect.
Daca creditul ipotecat a fost facut inainte de casatorie pe numele unuia din soti, dupa plata integrala a acestuia si radiere, imobilil poate fi trecut pe numele ambilor soti?

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca executionala ionicutz ionicutz Buna. ziua. Am urmatoarea problema: in 1995 bunicul meu, decedat intre timp in 2011, a facut un credit ipotecar, pe care nu a reusit sa-l ramburseze. S-a ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar andreiuc andreiuc Buna ziua, Exista diferente in modul in care notarul poate intocmi declaratia pentru OCPI in vederea radierii, diferente care sa se reflecte in costuri pe ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)