avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal?!

Instituita unde lucreza fostul sot refuza sa-mi trimita pensia de intretinere la noua adresa de domiciliu. Le-am expediat o cerere in acest sens insotita de copie de pe noua carte de iedentitate si un nr. de cont unde ar putea, eventual, sa-mi trimita banii. Acestia refuza motivand ca nu pot sa expedieze suma deoarece ei sunt obligati, conform ordonantei de poprire, sa expedieze pe vechea adresa. M-au indrumat sa fac cerere pentru lamurirea/completarea dispozitivului hotarârii prin care s-a stabilit mjorarea pensiei de intretinere.
Chiar este necesara introducerea unei astfel de cereri la judecatoria care a pronuntat hotararea, nu este suficienta copia de pe noua carte de identitate sau numarul de cont pentru virarea banilor???? Sfatuiti-ma va rog!

Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 11:34, 5 Decembrie 2008
Daca in hotarare se mentioneaza in mod expres locul si modul in care se trimit banii atunci au dreptate.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In dispozitiv scrie ca paratul este obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din veniturile lunare nete si nu se mentioneaza nimic despre locul unde vor fi expediati bani si nici modalitatea de expediere.
Scuze ca intervin si eu, insa la mine in hotarare scrie foarte clar unde trebuie sa trimit bani si prin ce modalitate, eu personal chiar am vrut sa fac carduri la copii si sa le virez bani in conturile de card, avocatul a spus ca nu se poate sa cer asa ceva. La mine este alta lege?????? de ce la dvs sa specificat numai procentul si nu si mod de plata.
AAAAA, scuze sti ce a primit la servici?
Eu, am acces la actele de la servici si semnez cu mana mea oprirea, pentru ca sa primit o adresa de la judecatorie prin care se explica unde trebuie sa expediez , pe ce nume si numai prin mandat postal.
Sincer va spun ca nici eu nu as fii de acord sa se vireze bani in alta parte decat scrie in adresa de la judecatorie, de ce?
1.nu vreau sa ma trezesc cu plangere penala ca nu platesc pensie
2.nu vreau sa ma trezesc cu plangere penala ca nu respect o hotarare judecatoreasca
3.respect o hotarare judecatoreasca, deci este perfect legal
4.ca sa fiu de acord ca bani sa se vireze la alta adresa i mi trebuie o hotarare judecatoreasca

Cod procedura civila

Art. 456. - (1) În termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat:

b) să plătească direct creditorului suma reţinută şi cuvenită acestuia, în cazul popririlor prevăzute de art. 453 alin. 2. La cererea creditorului suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reşedinţa indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.

Popririle la care refera art 453 alin 2 sunt cele pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere.
Deci sa solicit judecatoriei lamurirea/completarea hotararii prin care s-a majorat pensia de intretinere cu noua adresa de domiciliu?

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatar pensie alimentara closer closer Platesc pensie alimentara pentru 2 fii ai mei deveniti acum [b]majori[/b]. Am solicitat la serviciul unde lucreaz ca plata pensiei sa se vireze direct pe ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)