avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interogatoriul paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interogatoriul paratului

Este posibil ca intr-o actiune de marire de pensie de intretinere sa ceara judecatorul interogatoriul paratului? Pentru ca eu nu am cerut asta. Este o proba care va cantari suficient in proces ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 14:13, 12 Mai 2012
Daca instanta apreciaza ca se impune interogarea paratului, este posibil. In privinta cat va conta rezultatul interogatoriului, numai instanta de judecata este in masura sa aprecieze.
art.129 C.proc.civciv., care reglementeaza principiul rlului activ al judecatorului, dispune :
(5)Judecătorii au îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. Dacă probele propuse nu sunt îndestulătoare pentru lămurirea în întregime a procesului, instanţa va dispune ca părţile să completeze probele. De asemenea, judecătorul poate, din oficiu, să pună în discuţia părţilor necesitatea administrării altor probe, pe care le poate ordona chiar dacă părţile se împotrivesc.
El a sustinut mereu ca nu obtine venituri din strainatate, desi e navigator. Acum probabil ca au raspuns cei de la Capitanie si probabil ca au dat doar perioada voiajelor, nu si veniturile. Sper ca daca va fi intrebat el daca face voiaje, nu va putea spune ca nu e adevarat.
Va multumesc pentru raspunsurile date si va doresc Paste fericit!
Chiar daca instanta este aceea care a dispus administrarea acestei probe, si dvs. aveti dreptul sa puneti intrebari (formulati-le in scris si inmanati foaia judecatorului cu acestea la termen).
Va multumesc mult! Asta chiar nu stiam!

Alte discuții în legătură

Declaratia martorilor intr-un proces de partaj spirit spirit Daca unul din martorii reclamantului intr-un proces de partaj, a depus marturie in timp ce starea sa de sanatate i-a influientat capacitatea de atentie la ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie ROXANAPUSCASU ROXANAPUSCASU de cate ori poate fi ceruta comisia rogatorie in aceeasi actiune din instanta?de exemplu fosta sotie cere comisie rogatorie pt aflarea existentei sau ... (vezi toată discuția)