Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Salut.
As dori si eu un sfat referitor la cazul urmator si la ce anume risca prietenul meu (A).,
A se duce la B sa il traga la raspundere pentru ca a depasit termenul de restituire al bunurilor conform contractului de inchiriere. In urma refuzului lui B de a innapoia bunul, A il tavaleste pe jos (il loveste) cerand recuperarea bunurlor imprumutate conform contractului de inchiriere ce expirase, apoi A scoate un pistol (are permis de port arma) si il arata (sau ameninta ?) pe B cu el in vederea restituirii bunului.
Intre timp, alertata de trecatori, apare politia il aresteaza pe A pe loc, si ajunge in fata judecatorului cu propunerea de arestare preventiva 30 de zile pentru "tentativa de talharie"
Intrebarile mele sunt :
1. recuperarea bunului propriu poate insemna tentativa de talharie ?
2. se mai poate schimba incadrarea initiala si daca da, cat de intemeiata vi se pare cauza si ce risca prietenul meu (A) ?
3. ce sfaturi ar trebui sa primeasca legat de conduita in cadrul procesului ?
Incadrarea va ramane la talharie pana se va stabili cu certitudine sub ce forma erau detinute bunurile. Personal consider ca detentia bunurilor nu mai era legitima avand in vedere cele spse de dvs. Daca intr-adevar asa stau lucrurile, incadrarea juridica se va putea schimba.