avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare cheltuieli de intretinere/renovare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare cheltuieli de intretinere/renovare imobil

Buna ziua,
Din pacate am urmatoarea speta si as dori, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva sugestii.
Am renovat o casa, proprietate comuna cu inca o persoana. Renovarea se impunea datorita gradului avansat de degradare a imobilului. Coproprietarul nu a dorit (practic datorita veniturilor sale nici nu avea cum) sa contribuie la cheltuieli dar in mare parte beneficiaza de investitii (instalatii electrice/canalizari/incalzire/ izolatii, acoperis, anexe...). In plus, in cazul vanzarii imobilului, valoarea acestuia creascand considerabil datorita renovarii, ar beneficia de o suma mult mai mare conform cotei parti pe care o detine. Am considerat ca va contribui prin munca fizica dar nici in acest mod nu a dorit sa contribuie. Din cand in cand ameninta ca isi va vinde partea unor cetateni de o etnie mai putin decenta (ca sa ma exprim cat se poate de civilizat).
Din ce am auzit, eu as putea sa pretind in instanta parte din suma investita proportional cu cota parte din imobil intr-un interval de 3 ani, dar daca este asa si instanta imi da castig de cauza tot nu am de unde recupera banii.
Exista posibilitatea de a-i diminua cota parte din imobil pentru a-mi recupera investitia?

Alte discuții în legătură

Coproprietar edmodis edmodis Buna ziua,sunt coproprietar cu cota 1/2 dintr-un imobil tip casa,precizez ca celalalt proprietar este plecat din tara si de 10 ani nu a contribuit la plata ... (vezi toată discuția)
Actiune recuperare cheltuieli ContSters88252 ContSters88252 la un imobil cumparat in timpul casatoriei am realizat o investitie dar dupa desfacerea casatoriei. in fapt , la un an dupa pronuntarea ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)