avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala

Buna dimineata,
va rog sa-mi spuneti cat este de legal urmatoarea actiune:
-se convoaca Adunarea generala a Asociatiei de propietari, nu se intruneste cvorumul si atunci se convoaca a doua Adunare generala peste jumatate de ora, in aceiasi zi?
Aceasta practica este folosita in mod constant in Asociatia noastra si se ajunge sa se adopte anumite hotarari cu votul a maxim 10 propietari din 32.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: B_Constantin , utilizator 12:18, 30 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa cum vedeti, din postarea lui @BODEALEX, reconvocarea se face in maxim 10 zile, dar nu se spune care ar fi limita minima.
Totusi hotararile luate in AG reconvocata sunt valabile daca exista dovada (afisarea datei AG reconvocate) instiintarii tuturor proprietarilor.

Cu alte cuvinte, daca la avizier s-ar fi scris ceva de genul:
"AG se convoaca in data de 30 martie 2012, ora 18 cu urmatoarea ordine de zi......................... bla, bla, bla.......
In cazul care nu se indeplineste cvorumul necesar de 50% + 1 dintre membrii asociatiei, atunci AG se reconvoaca pentru data de 30 martie 2012, ora 20"
Pe aceeasi tema, la AG nu este intrunit cvorumul dar ulteror se fabrica imputerniciri care sant anexate la pv ,se mai adauga semnaturile unor propriet.la prezenta, care n-au fost prezenti si adunarea-i statutara.Cum se pot dovedi si combate asemenea practici ?
Pai daca sunteti prezent la AG le puteti combate pe loc. Altfel "hotul neprins e negustor cinstit"!
Daca asa stau lucrurile nu e deloc fair-play ! A propos cum poti combate daca esti prezent?

Alte discuții în legătură

Reconvocare la 30 de minute dupa convocare ionescu_tanz ionescu_tanz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca etse legal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa publicde un anunt de convocare a adunarii generale iar ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari sandupaul2005 sandupaul2005 Bună ziua. Referitor la legislaţia asociaţiilor de proprietari am nevoie de câteva clarificări. Vă rog să aveţi amabilitatea a-mi răspunde la ... (vezi toată discuția)