avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent

poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ar fi necesar pentru un candidat independent, ca atunci cand depune listele la circumscriptia locala sa nu fie refuzat. multumesc.
Cel mai recent răspuns: cgabriela , utilizator 22:19, 10 Aprilie 2012
poate ! luati legatura cu biroul electoral teritorial si ei trebuie sa va ajute...daca nu o fac, va ajutam noi...si noi avem un candidat independent.
Legea nr.67/2004 prevede :
ART. 49
(1) Lista susţinătorilor trebuie să cuprindă data alegerilor, numele şi prenumele candidatului, funcţia pentru care candidează, numele şi prenumele susţinătorului, cetăţenia, data naşterii, adresa, denumirea, seria şi numărul actului de identitate, semnătura acestuia, precum şi numele şi prenumele persoanei care a întocmit-o. În cazul cetăţenilor Uniunii Europene, la rubrica «Denumirea, seria şi numărul actului de identitate» se înscriu denumirea, seria şi numărul documentului eliberat de Oficiul Român pentru Imigrări. Persoana care a întocmit lista este obligată ca, împreună cu aceasta, să depună o declaraţie pe propria răspundere prin care să ateste veridicitatea semnăturii susţinătorilor.
(2) Lista susţinătorilor constituie un act public, cu toate consecinţele prevăzute de lege.
(3) Susţinătorii pot fi numai cetăţeni români sau cetăţeni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori reşedinţa în circumscripţia electorală în cauză. Un susţinător poate sprijini câte un singur candidat la funcţia de consilier local, câte unul la funcţia de consilier judeţean, câte unul la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean şi câte unul la funcţia de primar.
(4) Adeziunile susţinătorilor se dau pe propria lor răspundere.
(5) Lista de susţinători trebuie însoţită de declaraţia de acceptare a candidaturii, dată în condiţiile art. 45 alin. (4) şi (5), şi se depune la biroul electoral al circumscripţiei pentru care candidează.
vedeti si HOTÃRÂREA Nr. 148 din 13 martie 2012
pentru aprobarea modelului copiei de pe lista electorală permanentă, a modelului copiei de pe lista electorală complementară, a modelului listei electorale suplimentare, a modelului extrasului de pe copia listei electorale permanente, complementare sau de pe lista electorală suplimentară, a modelului listei susţinătorilor, a modelului declaraţiei de acceptare a candidaturii, a modelului declaraţiei de renunţare la candidatură, precum şi a modelului listei membrilor organizaţiei cetăţenilor români aparţinând unei minorităţi naţionale, ce vor fi folosite pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2012

Eu sunt unul dintre independenti!
[ link extern ] /
Ionut
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
Care este data limita de depunere candidaturi pt primar independent si la ce art scrie , din H 148 din 13 martie 2012?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere candidatura consilier local florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Dacă o persoană dorește să depună candidatură pentru funcția de consilier local, cum se procedează cu semnăturile? Există formulare ... (vezi toată discuția)
Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)
Deputat independent sau senator independent tazy1971 tazy1971 Buna ziua , asi dori sa stiu, pentru a candida la alegeri parlamentare ca independent , care este numarul minim de semnaturi de sustinere cum arata un ... (vezi toată discuția)