avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutirea de impozit pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutirea de impozit pe salariu

Buna ziua,
am spondilita anchilozanta si am auzit ca pot fi scutita de imozitul pe salariu.Orice informatie legata de actele necesare si cui ar trebui sa ma adresez , m-ar ajuta foarte mult.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 20 Aprilie 2012
Pentru a putea beneficia de facilitatea scutirii de impozitul aferent salariu,trebuie sa beneficiati de o prevedere legala
In speta dvs,numai comisia medicala de expertiza medicala din cadrul primariei locale,are autoritatea si competenta sa analizeze documentele pe care le detineti,sa dispuna eventuale investigatii suplimentare,astfel incat la final sa poata dispune concluzii de admitere cerere si incadrare in grad de handicap
Cod Fiscal, art 55, alin. 4, lit. k 1
ART. 55 Definirea veniturilor din salarii:(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
k1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

Incadrarea in grad si tip de handicap a adultilor cu handicap se face de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Detalii gasiti aici:
[ link extern ]
Potrivit art.55 (4) C.fisc, următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
....
k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;
.....

Asadar, pentru a beneficia de aceasta scutire trebuie sa aveti un certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit mirela teodora mirela teodora indemnizaţia primită de un consilier judeţean pentru participarea la sedinţele de consiliu judeţean sunt considerate salarii? este acesta scutit de plata ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe salariu anizi1962 anizi1962 O persoana cu handicap locomotor grad III, amputatie 2/3 gamba se incadreaza la scutire de plata a impozitului pe salariu? (vezi toată discuția)