avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutire impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutire impozit

indemnizaţia primită de un consilier judeţean pentru participarea la sedinţele de consiliu judeţean sunt considerate salarii? este acesta scutit de plata impozitului pentru aceste indemnizaţii daca are certificat de handicap?
spuneti-mi, va rog si baza legala!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 29 Decembrie 2010
Art.55 alin.2 lit a C.fisc.
Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
a) indemnizaţiile din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii de demnitate publică, stabilite potrivit legii; ....


Art.55 alin.4 lit. k ind.1 C.fisc.
Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
k1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pe salariu luiza04 luiza04 Buna ziua, am spondilita anchilozanta si am auzit ca pot fi scutita de imozitul pe salariu.Orice informatie legata de actele necesare si cui ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu persoana cu handicap accentuat mfiloteanu mfiloteanu Este legal ca de la 1 Ian. 2010 retinerea de impozit pe salariu in situatia in care sunt persoana cu handicap accentuat? (vezi toată discuția)