avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... denumirea institutiei
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

denumirea institutiei

Cum este corect: Primaria comunei ......... sau Comuna .....:
Avem aceste discutii si multe probleme ca nu sunt luate in considerare - de catre dl. contabil - facturile care sunt adresate catre Primarie . El spune ca este corect : COMUNA ...... , desi legea 215 / 2001 nu s-a modificat in acest sens : singura noutate din lege : unitatea administrativ teritoriala dar nu a disparut denumirea de Primarie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: provincia , utilizator 20:12, 20 Aprilie 2012
Conform legii 215 /2001 - republicata, art. 77:

Primarul, viceprimarul, secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi aparatul de specialitate al primarului constituie o structură funcţională cu activitate permanentă, denumită primăria comunei, oraşului sau municipiului, care duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale.

Pe de alta parte , daca va uitati im modelele ITL - ( si cele din 2006 si cele din 2009)-
unitatea careia ii este adresata o declaratie sau orice act administrativ emis de autoritatea locala are ca antet(tipizat) ce trebuie completat :
"Stema unităţii administrativ-teritoriale
ROMÂNIA
Comuna/Oraşul/Municipiul/sectorul
Denumirea compartimentului de specialitate
Codul de identificare fiscală:...............
Adresă/Cont IBAN/tel/fax

Dar- dupa parerea mea- este corect si " Primaria Comunei ....." si " Comuna ...."
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)
Primaria este in subordinea mai? ionu roman ionu roman este Primaria- Institutia Primariei o unitate a Ministerului Administratiei si Internelor?...nu pot sa imi clarific acest aspect...va multumesc (vezi toată discuția)
Contestatie-contencios administrativ dflorian55@yahoo.com dflorian55@yahoo.com Am contestat o dispozitie a primarului cu privire la o suma de bani.M-am consultat cu un domn avocat,n-am avut bani sa-l si angajez in cauza,drept urmare am ... (vezi toată discuția)