avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se procedeaza dreptul la creanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se procedeaza dreptul la creanta?

daca unul din soti divortati a vandut un imobil fara stirea celuilalt,si cu timpul sotia afla ca fostul sot a vandut,deci are dreptul la creanta ca a contribuit,cum se va calcula dreptul de creanta?
Mai exact,fostul sot a vandut un imobil sa presupunem ca in acte de vanzare-cumparare ( contract) a specificat suma de 12.000 euro,iar imobilul de fapt ar costa 100.000 euro. Cum se va calcula dreptul de creanta?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 22:07, 21 Aprilie 2012
Cand a fost vandut imobilul?
Daca ambii sotii erau coproprietari, inscrisi in cartea funciara, nu puteau vinde unul fara celalalt decat prin actiuni frauduloase.
imobilul a fost vandut acum 2 ani,abia acum a aflat fosta sotie. Nu au fost coproprietari,ci imobilul a fost al mamei sotului,dar imobilul a fost construit in timpul casatoriei sotiilor,si deci dreptul de mostenitor ii revine fiului,insa si fosta sotie a contribuit la ridicarea imobilului. Deci ar trebui sa aiba un drept de creanta asupra acestui imobil.
Fosta sotie nu a avut niciodata vreun drept asupra respectivului imobil. Vanzarea este perfect legala. Fosta sotie ar putea pretinde un drept de creanta asupra unor sume de bani cu care a contribuit la edificarea imobilului.
normal ca nu are drept asupra imobilului,ci drept creanta ca a contribuit,insa intrebarea mea este: Cat poate sa ceara cand constructia a fost mai mult de acum 10 ani? Dupa ce valoare se mai considera materialele? din anul acela sau se calculeaza materialele de atunci la valoarea de azi?
si ciudat ca daca fostul sot spune ca a vandut cu 12.000 euro,iar adevarul acelui imobil se ridica la suma de 100.000 euro,fosta sotie sa zicem ca a contribuit in materiale cu suma la valoarea de azi cu suma de 30.000 euro. Cum sa-i dea fostul sot drept creanta 30.000 euro cand el a vandut imobilul cu 12.000 euro? #-o#-o

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune/partaj .buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta.. am divortat in 2006 ... VladAdri VladAdri Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta.. Am divortat in 2006 iar inainte de divort am vandut un apartament care era bun comun cu sotul meu, fostului meu socru, ... (vezi toată discuția)
Concubinaj timp de 40 de ani!!!! gargamella gargamella As avea nevoie de cateva sfaturi.....dar intai sa va spun cateva ceva despre situatia mea.... 1. Traiesc in concubinaj de circa 40 de ani, am 5 copii impreuna ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)