avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ea niste terenuri,dar ea mai are 2 frati vitregi,adica sunt frati doar de mama,dar numele lor erau diferite. pe actul de proprietate e tecuta ca mostentoare doar ea,. Acele terenuri ne revin noua copiilor ei si sotului? sau se impart si cu fratii ei?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:05, 21 Aprilie 2012
Daca pe titlul de proprietate este trecuta doar mama dvs inseamna ca va revin dvs , ca descendenti, si sotului supravietuitor.
Da, fratii nu ar avea dreptul in acest caz.
aha..si daca tata vrea sa il vanda are nevoie de aprobarea noastra?
Trebuie sa dezbateti succesiunea, altfel nimeni nu poate vinde nimic. Aoi ori faceti partaj ori va intelegeti sa vindeti impreuna si sa va luati parte in bani conform cotelor mostenite.
Tatal isi va putea vinde partea de mostenire dar nu cred ca va fi rentabil pentru el.
Prin urmare, cea mai buna varianta este sa vindeti impreuna dupa ce se face mostenirea.

Alte discuții în legătură

Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)