avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediile medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediile medicale

Concediile medicale peste 30 de zile intrerup contractul individual de munca al salariatului, se raporteaza in REVISAL? , in ce lege este stipulat acest lucru daca este asa ,
multumesc mult pentru informatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 23 Aprilie 2012
Pe perioada cm,indiferent de durata, contractul individual de munca se suspenda de drept,in cf. cu prevederea art.50lit.b Codul Muncii:
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;

Suspendarea unui cim datorita cm nu se inregistreaza in REVISAL,in cf. cu HG500/2011,art.3,al.(2)lit.h:
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
.......

h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
Nu exista niciun act normativ care sa prevada asa ceva ... nu confundati Codul Muncii cu Legea nr.188/1999 care are o astfel de reglementare pentru functionari publici ...
Art. 94. - (1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
...
h) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, în condiţiile legii;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in concediul medical anca.miron anca.miron Buna ziua si Hristos a inviat ! Va rog sa imi spuneti incepand cu a cata zi de concediu medical se suspenda CIM ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Concediul medical vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Pentru un funcționar public care se află în concediu medical de mai bine de 2 luni , trebuie să i se suspende raportul de serviciu pe perioada concediului ... (vezi toată discuția)
Urgent!! dreptul la prima de co suspendata pe anii 2001-2006 Cristinabv Cristinabv Va rog o lamurire la calculul primelor de CO pt 2001-2006 conf OUG 146/2007. Caz concret: -institutia a calculat primele restante in baza OUG 146/2007 din ... (vezi toată discuția)