avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

interfon

Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara.

Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la scara?Voi fi scutit astfel de la plata consumului lunar de energie si reparatii ale interfonului?

Solicitarea intervine pe fondul lipsei de bani. Suntem 2 batrani cu o singura pensie fff mica.
Cel mai recent răspuns: Spartacis , utilizator 00:28, 6 Ianuarie 2024
Aveti dreptul sa refuzati montarea aparatului in apartament
Nu veti fi scutit de la plata consumului de energie electrica si reparatii la interfon care reprezinta bun comun
Da, aveti dreptul refuzati montarea in apartament. Asociatia este obligata sa va inmaneze cartelele / cheile de intrare in imobil. Mai dificil este cand veti fi vizitati si usa blocului va fi inchisa.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Refuzand montajul aparatului pot fi scutit de plata acestui aparat?

In cazul in care nu mi se da cartela ptr usa de scara ci o cheie normala, mecanica pot fi scutit de la plata consumului de energie electrica al interfonului asa cum se intampla cu persoanele plecate temporar din bloc?
@user43
Nu puteti fi scutit de plata curentului pentru interfon deoarece nu se stie cat curent consuma acesta, nefiind un contor electric special pentru interfon. Trebuie sa va spun insa ca acest curent electric alimenteaza instalatia care va lasa sa intrati pe usa blocului si ca valoarea acestuia este practic insignifianta.
Cat priveste reparatia unitatii centrale - cea care deserveste usa de intrare in scara de bloc, aceasta intra in pretul service-ului lunar pe care toti proprietarii trebuie sa-l plateasca.
Daca nu s-a incheiat un contract de service cu firma care a montat interfonul, atunci, din pacate, va trebui sa platiti reparatia, deoarece ea inseamna numai partea comuna, nu si telefoanele din apartament. La acelea, in caz ca se strica, isi plateste fiecare proprietar reparatia. Dv. daca nu aveti aparat in apartament nu aveti ce plati.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
elga50, moderator
M-am mutat recent intr-un bloc care are montat interfon,toate bune si frumoase,problema care m-a deranjat a aparut atunci cand la usa mi-au venit cei de la service-ul interfonului spunându-mi ca din cauza interfonului din casa s-a ars (distrus) acumultorul i terfonului principal imputandumi-se in cazul acesta reparatiile (2000 ron)
Sincer fiind nou venit in bloc nu am de unde sa stiu daca asociatia de proprietari a incheiat vre-un contract de mentenanță cu acestia ori nu dar este absurd sa platesc eu costul reparatiei mai ales ca eu nu locuiesc mometan acolo si asa figurez si la întreținere,apartamentul fiind in reparatii,si in cazul in care unui locatar i se strica interfonul din casa ori are un scurt din cauza caruia interfonul principal se strica,proprietarul este vinovat ???......va rog sa-mi dati un raspuns la aceasta problema,multumesc anticipat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre montarea interfonului alinaiancu alinaiancu Buna ziua, Vad ca la mine pe scara se va instala un interfon, eu am semnat ca NU sunt deacord cu instalarea acestuia. As dorii sa aflu urmatoarele lucruri: ... (vezi toată discuția)
Controlul accesului in bloc si cum functioneaza interfonul andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care are o asociatie de proprietari. Recent s-au inceput lucrarile de reabilitare termica (platite de primarie), si, printre altele s-au ... (vezi toată discuția)