avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebari despre montarea interfonului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebari despre montarea interfonului

Buna ziua,

Vad ca la mine pe scara se va instala un interfon, eu am semnat ca NU sunt deacord cu instalarea acestuia. As dorii sa aflu urmatoarele lucruri:

1. La ce costuri ar trebuii sa ma astept?
2. Mi se va da cheie de access in bloc sau cartela, daca da cate?
3. Lunar eu o sa platesc taxe de repartie,taxa de intretinere si curentul interfonului ?


P.S. Nu imi doresc sa imi pun interfon intr-un bloc in care nimeni nu schimba un bec pe scara si deabia isi platesc intretinerea. (in caz ca unii se vor simti deranjati de faptul ca nu imi doresc interfon)
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:36, 24 Aprilie 2016
1. Depinde de firma si tipul interfonului. Solicitati conducerii AP sa va informeze cu privire la ofertele primite.

2. Chiar daca nu ati fost de acord trebuie sa primiti cheie/cartela deoarece costurile vor fi platite de catre toti proprietarii.

3. Intretinerea interfonului nu este obligatorie dar in cazul defectarii se va plati o suma mai mare decat in cazul unei interventii efectuata in cadrul unui contract de service.

Toate interfoanele functioneaza prin conectarea la o sursa de energie.

Daca nu aveti pe bloc panouri solare, turbina eoliana, instalatie pentru biomasa sau vreun hamster care sa produca energie pentru partile comune atunci veti plati curentul electric la furnizorul dvs. de energie.

Consumul este insignifiant, puteti propune montarea unui interfon care sa functioneze cu energie produsa de baterii/acumulatori, prin invartirea unei manivele sau o bicicleta medicinala care sa actioneze un dinam.

Astfel se poate produce energie si pentru becurile de pe casa scarii si deveniti si membra in clubul prietenii naturii!;)
Stimate domn/ doamna,

Consider ca pentru nivelul meu de cunoastere a legiilor, mi se pare normal sa pun niste intrebari care imi vor afecta bugetul familiei mele. Cum nici unuia dintre noi nu ii convine sa fie luat de prost ca atunci cand te duci la un magazin si platesti pentru o paine in plus, nici eu nu imi doresc sa fiu luat de prost.

Eu imi doresc sa imi cunosc drepturile si obligatiile, deaceea am pus aceste intrebari. Cred ca orice om normal le-ar pune.

Sa inteleg ca cele mentionate de dumneavoastra mai sus ar fi urmatoarele:

Daca administratorul vrea sa platim 1000 de lei /per ap. ca sunt stipulati in contract, atat o sa platesc

Trebuie sa platesc cheia sa intru in bloc.

Posibil sa platesc si taxa de service.

Daca cele mentionate mai sus sunt adevarate, cum as gasi o posiblitate legala sa nu platesc toate astea si sa intru in bloc ?
Cu scuze dar va sugerez sa mai reflectati si sa vedeti partea buna interfonului.
Interfonul nu este o piedica pentru membrii asociatiei, pentru cei ce locuiesc in acea scara. Este o piedica pentru cei ce nu trebuie sa intre in scara de bloc asa cum se intra intr-o curte parasita.
Contribuind la aceasta modesta cheltuiala cu interfonul o sa beneficiati de mai multa liniste in scara blocului, de mai putina mizerie, de cheltuieli mai mici cu iluminatul, cu maturatul..., o sa fiti mai greu accesati de hoti si raufacatori.
1, 2 si 3 veti afla raspunsurile de la conducerea scarii sau blocului. Doar ei stiu cat costa toate. Daca nu aveti ce face cautati pe net oferte. La un consum de 40W pe ora x 24 ore = 1000w/zi = 50 bani x 30 zile =15 lei pe luna pentru toata scara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Interfon user43 user43 Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara. Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)