avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii FLUTURAS de salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

FLUTURAS de salariu

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatieL in urma modificarii bazei de calcul CAS in 2012, mi s-a retinut din salariu anul acesta o suma in plus fata de anul trecut. problema este insa ca pe fluturasul de salariu primit de la firma figureaza inca suma veche desi in contul de salatiu mi s-a virat mai putin mai putin datorita modificarii contributiilor. Este legal acest lucru? Ma afecteaza cumva la sfarsitul anului pe fisa fiscala? Multumesc pentru sfat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:22, 1 Mai 2012
La CAS pt. indemnizatiile de boala baza este suma reprezentand 35%din 2117 in loc de 2022anul trecut?
La aceasta modificare va referiti?Alceva nu cred ca s-a modificat in afara de salariul mediu brut la care se aplica cei 35%,adica in loc de 74lei vi se retin 78lei.
Pentru sumele primite pe cardul de salariu puteti cere un extras de cont de la banca.

Suma virata de societate trebuie sa fie aceeasi cu cea din fluturasul de salariu si puteti vedea daca nu-i asa din extras. Poate sa apara o diferenta si din cauza comisioanelor bancii.
Plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor nu afecteaza cuantumul salariului, în sensul ca nu se va retine din salariu nici un fel de suma de catre angajator sau banca ce efectueaza plata prin card.
Adica, banca nu percepe nici un comosion?

Eu m-am angajat recent si firma a deschis un cont pe numele meu in care sa vireze salariul. Am fost sunat de cineva de la banca pentru o datorie de 20 lei. Cand am spus ca e un card de salariu s-au linistit si mi-au zis ca se va retine suma respectiva cand va intra salariul in cont.

Deci, eu trag concluzia ca banca ia comisioane din sumele ce intra in conturi din salariu. De ce spuneti ca nu-i asa?
Da,asa este si la mine banca trage automat un comision din salariu pt. administrare de x lei,in plus pt. fiecare retragere de la ATM un procent,mai mic daca retragerea este de la ATM ul bancii si mai mare de la alte banci,de asemeni si daca retrag de la casierie direct ,alt comision.
Dar, fiecare banca are politica ei in acest sens.
Oricum,nu cred ca acest comision poate fi cauza unei eventuale diferente salariale reclamate de utilizator.

Alte discuții în legătură

Plata salariilor AliceS AliceS In ce masura angajatorul, alegandu-si forma si metodele care ii sunt convenabile din punct de vedere financiar ( de ex. o banca preferentiala) poate vira toate ... (vezi toată discuția)
Comision administrare banca neluipo neluipo sunt pensionar si am deschis un cont pentru pensie la Procredit bank. cand am initiat demersul, prin contract, am avut comision zero pe luna, apoi el a inceput ... (vezi toată discuția)
Comisioane cristinutz09 cristinutz09 Buna seara, si imi cer scuze de deranj, apelez la dumneavoastra, neobisnuit cu astfel de situatii, caut un pic de ajutor. Mentionez ca am doua carduri la o ... (vezi toată discuția)