avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cine?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cine?

cine sustine PDL???? SA VEDEM CU ADEVARAT=D> PDL-ISTI, SA VA PREGATITI:P
ala eu, ala eu...:tooth:
Eu ma gandeam cand am accesat topicul ca va fi ceva de genul "cine sustine natura" sau "cum sa protejam padurea" ...
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Nu vad rostul acestui topic. De ce sa se pregateasca PD-L-istii?

Eu, ca social-liberal (opinie politica, nu in calitate de sustinator al USL), consider că USL va avea niste probleme electorale daca accepta guvernarea, se va eroda politic pana la toamna. Cea mai buna treaba pe care ar putea sa o faca Ponta ar fi sa cera demisia lui Basescu si desemnarea unui prim-ministru apolitic cu un guvern de uniune nationala.

A, si nu sunt sustinator PD-L. :yeah::P
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
D-le avocat,
Si in ce calitate sa ceara Ponta demisia presedintelui?
Aici, s-a creat un fel de "jurisprudenta" privind demiterea presedintelui.
De ce sa nu ceara Ponta, & Co modificarea Constitutiei si eliminarea presedintelui, care mananca banii romanilor degeaba?
De influentat guvernarea nu are voie, sa se opuna unor legi nu are voie, sa dizolve parlamentul iarasi nu poate , de ce mai avem nevoie de aceasta institutie?
Sa ramana Parlamentul, sa schimbe guverne in functie de cum s-au inteles aseara, azi de stanga, maine de dreapta, poimaine de stanga-dreapta, trai nineaca!!
1. In calitate de copresedinte al USL, alianta parlamentara majoritara. Aici e vorba de politica si publicitate, nu de „jurisprudenta”.
Guvernul MRU este al doilea guvern numit de Basescu care este demis prin motiune de cenzura. De asemenea este al doilea guvern din istoria României care este demis prin motiune de cenzura.
2. Să stiti ca as fi de acord cu o republica parlamentara, dar modificarea constitutiei nu este prielnica acum.
3. Părintii constitutiei au preluat anumite elemente ale constitutiei franceze (Republica prezidentiala) dar au pastrat elemente de republica parlamentara, ceea ce duce deseori la ciocniri procedurale si juridice intre cele doua institutii ale statului. Avem o constitutie prost scrisa.
4. Președintele este, constitutional vorbind, parte a puterii executive (reprezinta tara in strainatate, participa la sedintele guvernului) dar are si atributii legislative (promulga legile). Avem o constitutie prost scrisă.
5. Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării, asa spune Constitutia. Faptul ca Parlamentul este compus din lichele este vina noastra (a electorilor, ca ne lasam cumparati cu punga de faina de la UE) si a partidelor, care nu reusesc sa atraga oameni de calitate.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)