avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
Cel mai recent răspuns: freja , utilizator 10:59, 3 Februarie 2009


>Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
>

Buna ziua. Contractul de comodat este un contract esentialmente gratuit, la carui incheiere nu e necesara/obligatorie prezenta unui jurist (notar, avocat).
r.
pentru a putea trece in contabilitate cheltuielile ce sunt stipulate in contractul de comodat , contractele (la curent, telefonul,internet..etc) trebuie sa fie pe firma?
Nu neaparat. daca in contractul de comodat este trecuta obligatia celui care primeste in comodat sa plateasca cheltuielile curente, atunci nu mai este nevoie ca acele contracte sa fie pe firma.


onyx a scris:
>pentru a putea trece in contabilitate cheltuielile ce sunt stipulate in contractul de comodat , contractele (la curent, telefonul,internet..etc) trebuie sa fie pe firma?
Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.
>
Vreau sa va intreb daca un contract de comodat se incheie obligatoriu in fata juristului.

R=Nu este obligatoriu sa se incheie in fata juristului,dar este indicat sa fie semnat in fata notarului cu CLAUZE CLARE,deoarece eu am avut incheiat in fata notarului un contract de comodat cu o societate pana la 31 martie 2003 si pentru ca n-au existat anumite clauze,a trebuit sa ma judec pana in mai 2004 pentru a-l evacua din spatiul meu proprietate privata,mai exact,mentionez ca a ocupat si desfasurat activitate in acel spatiu fara contract de inchiriere,fara nici un document,dar Judecatoria municipala si apoi Tribunalul Judetean i-au dat acelei societati castig de cauza.Curtea de Apel mi-a dat castig si prin executor am reusit sa-l evacuez.
Mentionez ca nici pana in prezent(incepand cu aprilie 2003) nu si-a achitat toate taxele.Toata aceasta perioada pentru mine ca societate a insemnat pierdere.Oricum ei sunt in topul celor tari...,ca urmare,fiti foarte precauti.
>g-trading@xnet.ro

Alte discuții în legătură

Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua O pers juridica are in folosinta, cu un contract de comodat, de la o pers fizica, un spatiu comercial. Pers juridica doreste sa dea o parte din ... (vezi toată discuția)