Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale castigate in instanta

Am lucrat intr-o societate pana anul trecut in luna iunie. Am actionat colectiv, reprezentati de sindicatul salariatilor societatea pentru drepturi salariale neacordate. Procesul s-a desfasurat pe o perioada mai lunga de timp si dupa plecarea mea, am aflat cu stupefactie ca sindicatul nu ma mai reprezinta,dandu-ma la o parte din lista,dupa mai multe dezbateri sau amanari. Sentinta s-a dat, societatea a inceput sa plateasca sumele celor in drept. Ce ar fi cel mai eficient sa fac in momentul acesta? Sa incerc sa dau in judecata societatea in nume personal cu aceeasi motivare? Pot sa am castig de cauza fara sicane,existand un precedent deja pronuntat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 14 Mai 2012
Era normal ca sindicatul sa nu va mai reprezinte, din moment ce nu mai erati membru in acel sindicat.

Este o solutie si incercarea de a da in judecata societatea in nume personal... dar, verificati sa nu fie prea tarziu, adica sa se fi prescris deja dreptul la actiune.
Sunt unele sume care s-au prescris din moment ce actiunea a durat mai bine de 1 an.Din punst de vedere al sindicatului, acesta a procedat corect ca in timpul desfasurarii actiunii sa renunte a ma mai reprezenta fara sa ma avertizeze sau sa-mi propuna o negociere a reprezentarii?
Precedentul judiciar nu constituie izvor de drept , astfel incat exista si posibilitatea sa pierdeti ... daca actiunea s-a formulat si in numele dvs nu vad cum sindicatul a renuntat la a va apara interesele ... a avut un astfel de mandat din partea dvs, in acest sens?
Nu mi s-a cerut nici un mandat. Listele celor care solicitau recuperarea banilor au fost refacute pe parcursul procesului, la sugestia avocatului ce ne reprezenta interesele, iar pe noile liste nu am mai fost mentionati. Cum ne putem indrepta impotriva sindicatului? Pare o prostie, dar sentinta deja a fost data la Curtea de apel si societatea a inceput plata catre cei care au castigat
Printr-o actiune in justitie va puteti indrepta impotriva sindicatului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii lider de sindicat BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ in baza careuia functioneaza un sindicat. Cum se aleg reprezentantii salariatilor si liderul de ... (vezi toată discuția)
Parte intr-un dosar ContSters271857 ContSters271857 in anul 2012 am dat in judecata societatea la care lucrez prin sindicatul la care eram, pentru drepturi salariale. acum ma aflu la alt sindicat si la termenul ... (vezi toată discuția)
Adminstrator de asociatie la proces Tonyde Tonyde Buna ziua. Sunt in proces cu Asociatia intr-o speta. La primul termen, din partea Asociatiei s-a prezentat adminstratorul. Administratorul e un angajat al ... (vezi toată discuția)