avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si neprezentarea actelor...

Va salut cu respect.
Nu credeam ca ajungem sa fim opriti de domnii nostri politisti pentru trecere pe galben (poate rosu dupa ce trecusem de trecerea de pietoni) cu intentia clara de a opri (numai ca prea tarziu.. masina, desi nu mergeam cu viteza, s-a oprit dupa semafor).
Eram intr-o seara impreuna cu sotul meu, veniti de la servici dupa o zi in care abia astepti sa te intorci acasa (cred ca toata lumea ma intelege), cand pe o strada principala am observat prea tarziu ca am trecut cand semaforul era pe galben. Dupa cateva sute de metri, o masina a politiei ne face semn din spate sa oprim. Dl. politist ne-a instiintat ca am fost opriti pentru ca am trecut pe rosu (ridicarea permisului pe 30 zile), dupa care ne-a amendat ca sotul nu avea actele la el si in plus ne amendeaza ca sotul meu nu purta centura :(.. mai avea putin si il si inchidea... asa de "zelos" era dl.politist. Faza cu actele am recunoscut.. sa ne dea amenda ca meritam, dar trecutul pe rosu si nepurtatul centurii ni se pare o exagerare... si in consecinta nu am semnat procesul verbal. Am fost instiintati ca il vom primi prin posta si ca putem depune contestatie in maxim 15 zile.
Intrebarea mea este ce facem cu neprezentarea actelor? Dl. politist ii spunea sotului ca trebuie sa predea urgent permisul la sectia de Politie si ca acolo va primi o dovada pentru a mai putea circula 15 zile. Dar daca nu a semnat procesul verbal? Se presupune ca noi nu am luat cunostiinta de procesul verbal, si mai ales ca facem si contestatie, nu mai trebuie sa il predea, pana nu se finalizeaza procesul, nu? Suspendarea permisului a fost pentru trecerea pe rosu, exact ce contestam, nu pentru prezentarea actelor...
Cum se procedeaza in astfel de cazuri cand vrei sa contestezi? Ce pasi trebuie urmati?

aaa.. sa va zic rezultatul final al dl. politist? amenda pentru trecerea pe rosu cu suspendarea permisului pe 30 zile, amenda (nu avertisment) pentru neprezentarea actelor, amenda pentru nepurtatul centurii si 2 puncte penalizare (totalul amenzii a ajuns la 650 lei, pt ca a fost asa de amabil incat sa treaca maximul... de ziceai ca suntem cei mai mari infractori).

Va multumesc ca ati avut rabdare pana la sfarsit :) si sper sa ma ajutati in acest caz pentru ca vin sarbatorile si avem nevoie de carnetul sotului.
Cel mai recent răspuns: careceva , utilizator 22:27, 15 Septembrie 2009
dupa ce vi se comunica p-verbal,aveti termen 15 zile ptr depunerea contestatiei la judecatorie,la registratura instantei,mai exact...

..tot de la judecatorie veti solicita un certificat de grefa ptr care va trebui sa platiti o taxa de timbru de 2 RON si un timbru judiciar de 1500 lei vechi.,va vor indruma cei de acolo ce trebuie sa faceti..cu acest certificat de grefa va prezentati la politiei ptr a le comunica ca aveti un dosar pe rolul instantei,cu privire la suspendarea permisului (ptr a nu risca sa va treziti cu tot felul de instintari de la ei,ca e stresant)...este posibil ca la sediul politiei sa vi se ceara sa semnati un ”acord” ca veti depune permisul imediat ce instanta va da o hotarare definitiva si irevocabila,in defavoarea dvs.,dar pana atunci va puteti bucura din plin de permis...SUCCES si conduceti prudent!!! :)
Plangere la procesul verbal de contraventie in instanta de judecata.
Dar ca sa castigati cel mai bine ar fi sa va reprezinte un avocat.
Deoarece el stie cum sa gaseasca neregulile in p-v de contraventie.
Mult succes.
Multumesc de sfaturi. Mai am o nelamurire. Politistul, desi nu am semnat procesul verbal, ne-a spus ca trebuie sa ducem permisul la sectia de politie in maxim de 5 zile, astfel, suspendarea de 30 zile se va extinde cu inca 30 de zile. Aceste 5 zile se considera din momentul in care am primit procesul verbal sau de cand am fost opriti?
Ca nu inteleg de ce sa predam permisul desi nu am fost de acord cu pv? Se poate intampla sa ni se dubleze perioada de suspendare daca nu ducem acum permisul?
Multumesc!


Cele 5 zile se socotesc de la comunicare. Daca nu ati semnat procesul verbal, asteptati comunicarea prin posta a acestuia. Tot astfel se calculeaza si termenul in care aveti dreptul sa formulati plangere impotriva procesului verbal, deoarece nu puteti contesta un proces verbal pe care nu-l detineti.
Av. Adrian Posdarie
Va multumesc pentru sfaturi. Acum m-am mai linistit... cate nedreptati se fac si tot la cei "mici", ca astia "mari"... ne fac pe fatza si nu patesc nimic.. Asta este Romania!
Sarbatori Fericite tuturor!

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera pasager cu permis suspendat vasi_23 vasi_23 buna dimineata ! sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de ... (vezi toată discuția)
Citatie serviciul politiei rutiere luckas luckas in urma unei citatii primita an posta de la Serviciul Politiei Rutiere,m-am prezentat la sectia de Politie pentru lamuriri referitoare la citatie.Organele de ... (vezi toată discuția)
Suspendat permis pe 30 de zile skypanu skypanu Aseara ma opreste politia shi imi zice ca am trecut pe rosu la un semafor ... numai ca eu nu imi aduc aminte sa fi fost rosu ... era maxim galben .... apoi am ... (vezi toată discuția)