avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si neprezentarea actelor...

Va salut cu respect.
Nu credeam ca ajungem sa fim opriti de domnii nostri politisti pentru trecere pe galben (poate rosu dupa ce trecusem de trecerea de pietoni) cu intentia clara de a opri (numai ca prea tarziu.. masina, desi nu mergeam cu viteza, s-a oprit dupa semafor).
Eram intr-o seara impreuna cu sotul meu, veniti de la servici dupa o zi in care abia astepti sa te intorci acasa (cred ca toata lumea ma intelege), cand pe o strada principala am observat prea tarziu ca am trecut cand semaforul era pe galben. Dupa cateva sute de metri, o masina a politiei ne face semn din spate sa oprim. Dl. politist ne-a instiintat ca am fost opriti pentru ca am trecut pe rosu (ridicarea permisului pe 30 zile), dupa care ne-a amendat ca sotul nu avea actele la el si in plus ne amendeaza ca sotul meu nu purta centura :(.. mai avea putin si il si inchidea... asa de "zelos" era dl.politist. Faza cu actele am recunoscut.. sa ne dea amenda ca meritam, dar trecutul pe rosu si nepurtatul centurii ni se pare o exagerare... si in consecinta nu am semnat procesul verbal. Am fost instiintati ca il vom primi prin posta si ca putem depune contestatie in maxim 15 zile.
Intrebarea mea este ce facem cu neprezentarea actelor? Dl. politist ii spunea sotului ca trebuie sa predea urgent permisul la sectia de Politie si ca acolo va primi o dovada pentru a mai putea circula 15 zile. Dar daca nu a semnat procesul verbal? Se presupune ca noi nu am luat cunostiinta de procesul verbal, si mai ales ca facem si contestatie, nu mai trebuie sa il predea, pana nu se finalizeaza procesul, nu? Suspendarea permisului a fost pentru trecerea pe rosu, exact ce contestam, nu pentru prezentarea actelor...
Cum se procedeaza in astfel de cazuri cand vrei sa contestezi? Ce pasi trebuie urmati?

aaa.. sa va zic rezultatul final al dl. politist? amenda pentru trecerea pe rosu cu suspendarea permisului pe 30 zile, amenda (nu avertisment) pentru neprezentarea actelor, amenda pentru nepurtatul centurii si 2 puncte penalizare (totalul amenzii a ajuns la 650 lei, pt ca a fost asa de amabil incat sa treaca maximul... de ziceai ca suntem cei mai mari infractori).

Va multumesc ca ati avut rabdare pana la sfarsit :) si sper sa ma ajutati in acest caz pentru ca vin sarbatorile si avem nevoie de carnetul sotului.
Cel mai recent răspuns: careceva , utilizator 22:27, 15 Septembrie 2009
Astazi eram in rondul de la Piata Charles de Gaulle cu un prieten cu masina. Mentionez eu eram in dreapta. Se pare ca domnul politist care dirija circulatia a observat dumnealui ca am trecut pe rosu eu din dreapta l-am vazut verde. Nu ne-a facut semn sau ceva pentru a opri si noi ne-am continuat drumul intrand pe soseaua kiseleff si am virat prima straduta la dreapta pentru a cauta un loc de parcare deoarece aveam treaba in zona. Ne-am dat jos din masina, am inchis masina si dupa ce ne-am indepartat de masina vreo 10 metri vine domnul politist la mine si imi cere buletinul, eu fiind pe strada. Am zis sa nu ma cert cu idiotul si i-am dat buletinul, atunci cand s-a vazut cu buletinul meu a zis ca eu am condus masina ca are inregistrare video (masina de politie nu era dotata cu asa ceva, fapt constatat de mine) i-am zis de 10 ori ca nu am fost eu la volan, nu este masina mea, eu eram intamplator acolo si nu a vrut sa inteleaga si mi-a dat 240 de lei amenda si permisul suspendat pentru 30 de zile. A gresit pe procesul verbal data din 15 sept. a trecut 16 si dupa a modificat, dar pe acea dovada de circulatie de 15 zile, la rubrica unde zice ca mi-a fost retinut permisul de conducere a uitat sa modifice si a ramas 16 sept 2009, fapta consemnata este pe 15 sept.. Plus ca pe procesul de constatare a scris el cu manuta lui la alte mentiuni, ca cele prezentate in procesul verbal nu sunt adevarate eu i-am zis decat ca-l contest(evident). Cum sa procedez in instanta: sa-l iau de mana pe prietenul meu sa zica faptul ca el a condus(se sesizeaza politia din oficiu si ii suspenda permisul). Mai mentionez faptul ca el in fata mea si a politistului a zis ca el era la volan si politistul l-a contrazis. Habar nu am cum sa procedez, poate ti se pare bizar dar chiar asa s-a intamplat. Va rog mult da-ti-mi un sfat pentru a formula contestarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera pasager cu permis suspendat vasi_23 vasi_23 buna dimineata ! sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de ... (vezi toată discuția)
Citatie serviciul politiei rutiere luckas luckas in urma unei citatii primita an posta de la Serviciul Politiei Rutiere,m-am prezentat la sectia de Politie pentru lamuriri referitoare la citatie.Organele de ... (vezi toată discuția)
Suspendat permis pe 30 de zile skypanu skypanu Aseara ma opreste politia shi imi zice ca am trecut pe rosu la un semafor ... numai ca eu nu imi aduc aminte sa fi fost rosu ... era maxim galben .... apoi am ... (vezi toată discuția)