avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendat permis pe 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendat permis pe 30 de zile

Aseara ma opreste politia shi imi zice ca am trecut pe rosu la un semafor ... numai ca eu nu imi aduc aminte sa fi fost rosu ... era maxim galben .... apoi am cerut proba video sau o fotografie ceva (avand masina echipata cu radar si toate cele numai ca era alba fara inscriptie de politie pe ea) dar au zis domni politisti ca nu am dreptul sa vad proba asa ca nu am mai semnat nimic ptru ca dupa parerea mea ar trebui totusi sa itzi arate o proba nu numai sa zica ei ca am trecut eu pe rosu si gata iti iau permisul ... Dupa ce nu am vrut sa semnez a oprit o masina din trfic a cerut buletinul domului si la pus pe el ca martor , in rest el a completat tot a si semnat in locul meu etc. Intrebrea este daca ma duc shi depun plangere impotriva procesului verbal am sanse sa imi recuperez permisul mai repede ? ... si daca DA unde depun plangerea ?
Cel mai recent răspuns: skypanu , utilizator 17:16, 19 Ianuarie 2010
Da, puteti face plangere in 15 zile de la comunicare(ati spus ca nu vi l-a inmanat), la judecatoria in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia. Dupa ce depuneti aceasta plangere , formulati si o cerere la judecatorie(tot acolo la judecatorul de serviciu- care primeste actiunile), prin care cereti sa se ateste ca pe rolul acelei instante exista o plangere impotriva acelui proces verbal de contraventie. Va duceti din nou la judecatorie(cand va spune persoana care primeste plangerile sa veniti- poate chiar in aceeasi zi sau ziua urmatoare) si ridicati acest certificat, mergeti cu el la politie, iar politia este obligata sa va dea permisul inapoi pana la solutionarea dosarului(introducerea plangerii suspenda executarea).
Pentru dovedirea imprejurarii ca nu ati trecut pe rosu, sa stiti ca aveti nevoie de cel putin un martor care sa arate acest lucru in fata instantei, pentru a rasturna prezumtia de care se bucura procesul verbal intocmiut de politist.
In ceea ce priveste martorul care a fost oprit , acesta nu va veni la proces sa spuna ca ati trecut pe rosu sau nu, el este un martor asistent, pe care il opreste politistul atunci cand un contravenient nu doreste sa semneze p-v(asa prevede legea- acest martor doar atesta ca nu vreti sa semnati si ca nu va insusiti pv).
Succes!

Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
OK .. o sa va anunt zilele astea cand o sa imi ajunga procesul acasa ..
dar am uitat sa va spun ca domni mi-au dat si o amenda de 120RON (un mil doua sute) in 48 de ore .. mai trebui sa platesc amenda ? sau daca fac plangere nu mai este nevoie ?
Daca faceti plangere contraventionala nu o mai platiti insa daca aceasta plangere va fi respinsa, atunci va trebui sa o platiti(sau dupa solutionarea recursului- in cazul in care formulati).
am inteles ... dar au zis ca o sa imi vina procesul verbal in 3 zile ... asta insemnand de luni sau de azi ? ... shi dumneavostra ce imi recomandati sa platesc amenda sau nu ??

Alte discuții în legătură

Sanctiune amenda Utu2010 Utu2010 Eram la semafor ... in fata vreo 3 4 masini se face verde pornim trec si eu facand stanga de pe banda din stanga un maxi taxi grabit incearca sa iasa avand ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - trecerea pe culoarea rosie ChiratcuM ChiratcuM Salut Am nevoie in legatura cu o amenda si suspendarea permisului pentru 30 de zile. Motivul a fost ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. Lucrul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat EDUARDM EDUARDM Buna seara ! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la 3 intrebari : 1. Ce sanse de reusita am daca contest la tribunal un proces verbal prin care mi s-a ... (vezi toată discuția)