avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine emite autorizatie de constructie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine emite autorizatie de constructie?

Buna ziua!

Am si eu un teren extravilan, cu CF, in cadrul teritoriului administrativ al unei comune si doresc ca construiesc pe acesta o hala si as dori sa stiu daca primaria din comuna poate sa imi emita autorizatia de constructie daca are birou de urbanism? Daca DA, atunci care ar fi pasii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 07:29, 4 Mai 2012
Pentru ridicare edificiu ,este necesar proiect,cerere catre autoritatea locala,care va emite autorizatie de constructie si certificat de urbanism
OK, dar cui ma adresez de exemplu pentru certificat de urbanism: primariei din comuna sau consiliului judetean?
Fiind teren extravilan, nu veti primi autorizatie de constructie. Va trebui sa faceti un PUZ si scoaterea din circuitul agricol. Mergeti la primarie si solicitati un certificat de urbanism, in care precizati ce si cum doriti sa construiti, iar cei de acolo o sa va precizeze care sunt pasii de urmat, ce avize va sunt necesare, etc. De mentionat faptul ca suprafata minima pentru PUZ este de 10.000 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa-mi construiec o ... (vezi toată discuția)
Trecerea din teren extravilan in teren intravilan MariaAna2211 MariaAna2211 Buna ziua, am si eu o problema legata de trecerea unui teren extravilan in teren intravilan , Precizez faptul ca pe terenul extravilan care se doreste a fi ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol meleka meleka buna detin o suprafata de 62000 mp intr o comuna in momentul de fata terenul are destinatia arabil extravilan as dori sa scot din circuit agricol si sa l ... (vezi toată discuția)