avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trecerea unui teren din extravilan in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan

Buna ziua,
Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa-mi construiec o locuinta.
Mentionez ca acest teren este in spatele unei case (al proprietarei de la care am cumparat terenul), dar terenul cumparat de mine este trecut la primarie ca fiind extravilan agricol. Terenul are iesire la strada principala, unde sunt construite blocuri.
Cel mai recent răspuns: GMVlad , utilizator 19:34, 8 Aprilie 2024

1.In primul rand trebuie sa obtineti cadastrul si intabularea terenului.
2.Veti depune la primarie o cerere prin care sa solicitati trecerea terenului din extravilan In intravilanul localitatii.
3. Veti solicita ajutorul unui arhitect in vederea intocmirii Planului Urbanistic Zonal. Acest plan trebuie sa fie aprobat de Consiliul Local.
4. Veti solicita certificatul de urbasim si a autorizatiri de construire. Odata cu acestea terenul va fi scos din circuitul agricol.

In mare cam acestia sunt pasii dar actiunile sunt si costisitoare si de durata.

ei, sa nu va speriati chiar asa tare...:)
prima etapa va trebui sa faceti PUZ/PUD (depinde cum va zic cei de la primarie - in opinia mea e PUD, pt ca aveti un lot si construiti o casa, in general PUZ e pt ansamblu rezidential, sau cand sunt m multe loturi care vor fi trecute in intravilan) pe care va trebui sa il platiti. prin certificatul de urbanism va vor solicita niste acorduri de la diverse autoritati (electrica, regia de apa,mediu, depinde de primarie). acordurile vor presupune niste cereri/ documentatii tip (pe care le puteti face d-voastra, nu e nevoie sa platiti pe cineva) si, bineinteles, niste taxe, care de obicei se invart in jurul sumei de 100 lei.
daca nu va pune nimeni bete in roate si nu aveti ceva probleme aparte cu terenul, puteti rezolva intr-o luna......oricum, multa bafta si nervi tari, ca nu toate autoritatile sunt cooperante :)
Mare atentie, conform ultimelor reglementari in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului, suprafata minima pentru realizarea unui PUZ este de 10.000 mp.
Kyandra a scris:

Mare atentie, conform ultimelor reglementari in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului, suprafata minima pentru realizarea unui PUZ este de 10.000 mp.


asa...nu mai stiam exact de la ce suprafata este PUZ :) ms de informatie
buna ziua, as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa trec un teren extravilan de 1600 mp in intravilan . Treneul este langa case , se pot face racordari la gaze, lumina, apa. La agentia imobiliara mi-au spus ca trebuie intai sa fac PUZ , sa devina intravilan si apoi sa il vand, ca extravilan nu se poate vinde , nu are nici o valoare desi m-a costat foarte mult, fiind o zona linistita , cautata , cu preturi de 17 euro pe mp. Este foarte greu , in asemenea conditii, deoarece nimeni nu are 1 hectar , ca sa il poate trece la intravilan . Sunt niste legi dificile. Noi care avem 1000-2000 mp si vrem sa il vindem sau sa construim o casa , ce putem face? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)