avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... scoatere teren din circuitul agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

scoatere teren din circuitul agricol

buna
detin o suprafata de 62000 mp intr o comuna
in momentul de fata terenul are destinatia arabil extravilan
as dori sa scot din circuit agricol si sa l transform in destinatia curti- constructii,el ramane tot extravilan
are cineva idee aproximativ cat m ar costa aceasta ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 04:20, 16 Martie 2012
Nu exista extravilan curti constructii. Dvs. trebuie sa faceti un PUZ (pentru trecerea de la extravilan la intravilan agricol) si apoi o scoatere definitiva din circuitul agricol a terenului respectiv. Cat costa...asta v-o poate spune doar proiectantul.
SCOATERE TEREN DIN CIRCUITUL AGRICOL SI INTRODUCEREA ACESTUIA IN CIRCUITUL CIVIL.
10 pasi de urmat:

1. Cerere de solicitare din partea beneficiarului de investitii, pentru scoaterea terenului din circuitul agricol; se completeaza pe formular tipizat, de catre proprietarul terenului.
2. Certificat de urbanism, cu specificarea obiectivului de investitii la care se ataseaza, extras din planul urbanistic (copie xerox) (P.U.G. P.U.Z. sau P.U.D. dupa caz) vizat de primarie, format A4, cu delimitare imobilului aflat in proprietate si specificarea proprietarului. + Hotararea Consiliului Local de aprobare a planului urbanistic, (copie xerox).
3. Actul de proprietate, in copie xerox, legalizata prin notariat.
4. Plan de incadrare in zona al amplasamentului obiectivului de investitie, care va cuprinde :
- denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul de investitii
- limita intravilanului existent
- specificarea proprietarului (nume si prenume sau denumirea firmei)
- delimitarea imobilului aflat in proprietate
- precizarea lucrarilor de imbunatatiri funciare afectate (daca exista); planul se va viza de biroul de urbanism din cadrul primariei, spre neschimbare.
5. Plan de situatie al amplasamentului obiectivului de investitie, redactat la o scara convenabila, de catre o persoana autorizata de catre O.N.C.G.C. - O.J.C.G.C. care va evidentia:
- delimitarea si cotarea imobilului aflat in proprietate, cu specificarea suprafetelor.
- pozitionarea si cotarea obiectivului de investitii, in cadrul imobilului aflat in proprietate, dimensionarea cailor de acces
- categoriile de folosinta existente si transformate, in urma scoaterii terenului din circuitul agricol; planul se va viza de biroul de urbanism din cadrul primariei, spre neschimbare.
6. Memoriul justificativ al lucrarii, care sa cuprinda :
- specificarea proprietarului de teren si a obiectivului de investitii
- denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul de investitii
- descrierea amplasamentului terenului aflat in proprietate
- categoriile de folosinta care urmeaza a se transforma in urma scoaterii terenului din circuitul agricol
7. Intabulare, documentatie pentru obtinerea numarul cadastral provizoriu (daca exista) pentru imobilul pentru care se solicita scoaterea terenului din circuitul agricol.
8. Studiu Pedologic ; Documentatia de incadrare in clase de calitate, intocmita de Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice - Comuna Voluntari, Sos. Afumati nr.ll, tel. 240.35.40
9. Expertiza de evaluare a terenurilor conform prevederilor anexei 1 la O.U.G. 102 / 2001. efectuata de evaluatori atestati de Ministerial Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania.
10. Dispozitiile de plata (chitantele) a taxelor de scoatere a terenului din circuitul agricol. Se platesc la Oficiile Postale.
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan se face numai in baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), terenul fiind ulterior inclus in PUG. In vederea intocmirii unui PUZ, trebuie sa luati legatura cu un arhitect, pretul realizarii unui PUZ, precum si durata intocmirii acestuia variind in functie de complexitatea proiectului. Dupa intocmirea acestuia, PUZ-ul trebuie aprobat de autoritatea locala administrativa competenta (Consiliul local, judetean etc). Cat priveste termenul de intocmire si aprobare a unui PUZ, trebuie sa luati in calcul cel putin cateva luni, perioada care depinde de viteza de reactie a tuturor celor implicati in acest proces.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren intravilan din circuitul agricol tibik tibik Buna ziua, Am un teren in judetul Ilfov, intravilan agricol. De la primarie mi s-a spus ca pentru a putea construi pe el trebuie sa-l scot din circuitul ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren extravilan in teren intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada ... (vezi toată discuția)
Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii? mlgeorgescu8 mlgeorgescu8 Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan ... (vezi toată discuția)