avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila?

V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate.
Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Nu am ramas la incheierea procesului-verbal si am plecat.
Nu am primit procesul-verbal acasa, iar pe baza dovezii inlocuitoare a permisului am depus o contestatie impotriva procesului verbal.
In contestatie am mentionat ca:
- procesul-verbal nu a fost comunicat in termenul legal, de fapt nu a fost comunicat deloc (politia a depus la dosar un pv de afisare pe care era trecut numele si adresa mea insa seria si nr. unui alt pv)
- in pozele de la filmarea radar facuta pe timp de noapte nu se vede nici ca ar fi vorba despre masina mea (nu se vede nr), ca as fi eu la volan si nici pietoni in zona trecerii

Cu toate ca in OG 2/2001 la art. 14 prevede clar Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii. cererea mi-a fost respinsa.

Intrebarea mea este: Se mai poate face ceva impotriva acestei decizii?

Va multumesc.
nu, sentinta fiind irevocabila nu se mai poate face nimic.
Chiar daca ea este abuziva?
Referitor la art.14 din OG 2/2001, acesta nu are nicio valoare?
Ma intreb cu va lua primaria in debit o amenda care nu a fost comunicata.

Eu nu am intrat inca in posesia sentintei. Este posibil ca acesta sa fie data intr-o forma in care sa poata fi atacata sau toate sentintele de acest gen se dau de forma ,,definitiva si irevocabila"?

Pe site-ul justitiei apare doar: ,,respinge plangerea"
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
plingerile facute in baza OUG 195 sunt irevocabile in prima instanta, fara a exista posibilitatea unui recurs. iar asta este valabila din octombrie 2010.
eu tot nu inteleg daca procesul verbal nu mi-a fost comunicat (nicicum, sub nicio forma) cum mi-a fost respinsa plangerea? Deci la dosar sunt niste poze Radar in care se vad niste pete de negru si alb (nimic altceva) procesul - verbal nesemnat de mine (avand mentiunea ,,nu asteapta intocmirea pv) si pv de afisare a altui proces verbal decat cel prin care am fost sanctionat.
Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii,chiar daca nu v ar fi fost comunicata PV in termen legal suspendarea permisului ramane.

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat alin91 alin91 Buna Seara. Va adresez si dumneavoastra o problema la care nu am raspuns clar. Anul trecut in septembrie mi a fost suspendat permisul de conducere pt ... (vezi toată discuția)
Oug 195/2002,infractiuni la regimul circulatiei,conducere cu exercitarea permisuluide conducere suspendat janos_robert janos_robert Serviviul rutier comunica dispozitia de suspendare a permisului de conducere,fara ca subiectul sa intre in posesia procesului verbal ......se ataca ... (vezi toată discuția)