avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat strainatate

Buna ziua,o mica problema am.Mama mea este in Italia, si i-a expirat buletinu,ar putea veni in tara sa isi reinnoiasca buletinu ,dar sa nu fie ceva probleme la granita?
Cel mai recent răspuns: ulei28 , utilizator 14:49, 4 Decembrie 2012
Trebuie sa mergeti la un consulat sau ambasada sa va elibereze o foaie de calatorie,altfel pot sa apara probleme.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Stefan Bicov, Avocat

Eu as zice ca poate sa vina linistita - nu i se poate refuza intrarea in tara pentru ca este cetatean roman, iar politistii de frontiera nu pot aplica amenzi pentru acte de identitate expirate.
Asta am auzit si eu,ca poate sa intre in tara, ar merge si la ambasada,dar e la o distanta de vreo 600 de km,de locul unde lucreaza si nici locul de munca nui permite sa mearga.
Buna Ziua.Am o problema urgenta.Mi-a expirat buletinu.Sunt in Franta de 1 an.Nu am nici o alta carte de identitate.Acum problema este ca nu mai pot sa lucrez.Cum trebuie sa procedez sa il schimb fara sa ma duc in tara?Va rog sa imi raspundeti va multumesc.Precizez ca am nevoie de o hartie care sa ateste faptul ca buletinul este in curs de schimbare.SI cu aceea hartie mi-au spus ca pot sa lucrez in continuare pana scot noul buletin.Dar vreau detalii.Am 19 ani si e prima data cand sunt in situatia asta.
Va trebui sa mergeti la consulat / ambasada si vor fi ceva costuri.

Trebuie sa faceti o procura speciala cuiva din tara ca sa depuna pentru dumneavoastra actele la Evidenta Persoanelor – e de preferat ca acel cineva sa fie detinator de imobil / proprietar de locuinta pentru ca daca nu aveti o proprietate nu vi se poate face carte de identitate.

Insa ca sa faceti acea procura aveti nevoie de un act valabil iar cartea dvs. este expirata; in aceasta situatie va trebui sa va faceti si un titlu de calatorie, chiar daca nu veniti in tara, pentru ca pe baza lui sa fie intocmita procura speciala.

Pentru procura speciala aveti nevoie si de toate datele din cartea de identitate a persoanei care se va duce la ghiseu in locul dvs. – ar fi bine daca v-ar trimite o copie scanata a cartii de identitate ca sa nu fie date completate gresit in procura.

Titlul de calatorie va trebui trimis in tara odata cu procura speciala, impreuna cu cartea de identitate.

Cititi aici ce trebuie pentru procura speciala (e 60 de euro):
[ link extern ]
Titlul de calatorie este 50 de euro sau daca il doriti in regim de urgenta, este 65 de euro.
Acea adeverinta despre care spuneti ca v-ar fi necesara ar putea fi inlocuita de o copie dupa procura speciala din care se va vedea ca ati trimis actele in tara, pe ea scrie in ce scop a fost facuta.

Detalii despre actele care ii sunt necesare persoanei imputernicite puteti citi aici:
[ link extern ]

Rugaminte moderator
Cand mai aveti intrebari va rog sa deschideti topic nou, multumesc.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Buna - carte de identitate din strainatate MIha223 MIha223 Sant in malta de 4 ani si imi expira buletinul in ianuarie ..cum asi putea sa fac sa mil fac pt ca eu doar in aprilie pot sa plec acasa .... multumesc (vezi toată discuția)
Acte expirate, persoane in italia veronicapipa veronicapipa Fiica mea are buletinul si pasaportul romanesti expirate.Se afla in italia (Roma).Are un buletin italian,dar acesta e valabil doar pe teritoriul italiei.Poate ... (vezi toată discuția)