avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie de disciplina

Buna ziua

Va scriu in speranta ca imi veti elucida "misterul".
Am fost convocata la o astel de comisie de cercetare disciplinara. Intrebarea mea este cine plateste deplasarea (sediul societatii este in alta localitate) pentru aceastca convocare? Mie normal mi s-ar parea ca cheltuielile efectuate cu deplasarea sa fie decontate de unitate.
Exista vreo lege in sensul acesta, ca delpasarile pentru comisia de cercetare disciplinara se face pe banii angajatului fara drept de decontare?
Sau acest aspect tine de regulamentul intern al societatii.

Astept raspus,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 5 Mai 2012
Sunt de parere ca cest aspect tine de Regulamentul intern al angajatorului ... nu ar fi deloc nelegal sa fie considerata ca si o delegare in interes de serviciu ...
in regulamentul intern nu am gasit o astfel de specificatie.Pot sa solicit in timpul comisiei sau dupa sa mi se arate documentul in care este specificat acest lucru?Pentru ca eu consider ca este o metoda de descurajare pentru a nu ma mai prezenta la comisie.
Da, puteti solicita comisiei sa va arate unde este prevazut faptul ca deplasarile pentru comisia de cercetare disciplinara se fac pe banii angajatului fara drept de decontare... sau chiar angajatorului ii puteti solicita acest lucru ...
cere-ti la sediul unde munciti ca comisia de disciplina sa se desfasoare unde lucrati dumneavoastra motivand ca nu aveti posibilitatea de a va deplasa. angajatorul este obligat sa va raspunda pozitiv la cerere astfel puteti anula in instanta decizia de sanctionare cu nerespestarea art. 251 alin (1) sau daca aveti noroc cu art. 252 alin. (1)
De unde ati dedus ca angajatorul este obligat sa raspunda pozitiv ? ... exista cumva un text de lege ce prevede asa ceva ? .... :-/

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara curiosul1 curiosul1 am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)