avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Derulare proiect FEADR
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Derulare proiect FEADR

O Intr.Indiv .are un proiect aprobat, contractul de finantare semnat dar acum nu mai poate sustine cofinantarea. Este vorba de un proiect la masura 313 ,, modernizarea si extinderea unei pensiuni". Cum ar putea vinde altei persoane, societati, imobilele existente dar cumparatorul sa beneficieze si de fondurile partial nerambursabile. Asa intreprinderea ar putea sa-si scoata banii sau o parte din ei cheltuiti cu aducerea proiectului in faza de incepere a lucrarilor.(SF + PTH+ Autorizatii+ Consultanta , etc peste 150.000 lei).
Cel mai recent răspuns: ContSters103316 , utilizator 20:52, 7 Mai 2012
Cel mai corect si competent raspuns il puteti obtine de la OJPDRP unde ati depus proiectul,
sau sa cititi in contractul de finantare.

In contractul cadru , anexa c1.1 art 10 exista:

Articolul 10 – Gajare şi ipotecarea investiţiei; cesiunea investitiei
10(1) Contractul în integralitatea sa, precum şi toate drepturile şi obligaţiile decurgând din acesta nu pot face obiectul cesiunii, fără acordul prealabil şi în scris al Autorităţii Contractante.
10(2) Autoritatea Contractantă îşi rezervă dreptul de a aproba sau nu cesiunea în urma analizării şi verificării respectării în continuare a condiţiilor de selecţie şi eligibilitate avute în vedere la selectarea cererii de finanţare în persoana noului beneficiar.
10(3) În caz de imposibilitate, neimputabilă Beneficiarului, de a executa prevederile contractuale, activitatea va fi preluată de succesorii săi în drepturi, cu aprobarea expresă şi prealabilă a Autorităţii Contractante.
10(4) Garanţiile constituite de beneficiar în favoarea unei instituţii financiar bancare sub forma gajării sau ipotecării asupra investiţiei ce face obiectul prezentului contract sunt permise numai cu notificarea in prealabil si in scris a Autoritatii Contractante.
Eu ma gandeam sa faca un precontract de vanzare cumparare, actele definitive sa se faca dupa monitorizarea proiectului, iar ca raspundere viitorul cumparator sa fie angajat ca manager de proiect ca de fapt el o sa se ocupe de derularea proiectului si este direct interesat pentru ca este viitorul proprietar. La FEADR am incercat sa intreb dar mi-am dat seama ca ei nu sunt de acord, plus ca sunt 17 institutii care au dat avize pe I.I. respectiv si e destul de dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Proiect cu fonduri structurale cu finantare anulata fara culpa beneficiarului Radu B Radu B Buna ziua, Doresc sa supun atentiei dumneavoastra un caz mai delicat pentru care va solicit ajutorul. O cunostinta de a mea a cumparat in anul 2012 un ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica - masura 313 BogdanD BogdanD buna ziua, as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ... (vezi toată discuția)