avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... documentatie fonduri pentru o firma de turism
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

documentatie fonduri pentru o firma de turism

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie privind o pensiune la munte . Avem teren propriu, am turnat fundatia viitoarei locatii si cam atat . Acum caut fonduri dar nu vreau de la banci ca ne usuca.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicu Lucaci , Consilier juridic 21:48, 4 Noiembrie 2009
Acest tip de activitate este finantat prin PNDR - Programul National de Dezvoltare Rurala, masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice. Accesati site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si downloadati atat documentul cadru al PNDR cat si ghidul solicitantului pentru masura 313. Cititi-l cu atentie si vedeti daca va calificati.

Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.
Buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la fondurile nerambursabile.Daca infiintez o societate care sa aiba ca domeniu de activitate principal turismul,adica ghidaj turistic si transportul turistilor la diferite obiective turistice aflate in tara, se pot accesa fonduri nerambursabile pentru achizitionarea unei masini si pentru o campanie de publicitate incluzand crearea unui site ?sau ce alte variante de finantare ar fi in acest domeniu?

Va multumesc.
Programul Operational Regional, verificati si acolo daca sunteti eligibil, atat ca beneficiar cat si ca activitate.
Nu puteti doar asa trimite o persoana la POR sa vada daca este sau nu eligibila, cand doar pe acest program axista vreo 10 ghiduri ale solicitantului deci peste 10 domenii de interventie si s-ar putea ca unele din activitatile pe care le doreste solicitantul sa se finanteze printr-un alt program.
In ceea ce priveste turismul, finantarea activitatilor din acest domeniu sunt prevazute pe axa 5 din POR, domeniile de interventie 5.1 si 5.2. Din pacate in prezent, pe DMI 5.1. in regiunea Centru si Nord-Est a fost suspendata deja depunerea proiectelor. Nu stiu daca este o masura provizorie; probabil suma solicitata totala din dosarele deja depuse depaseste suma alocata pe aceste regiuni, iar DMI 5.2. este blocat de anul trecut. In ceea ce priveste finantarile in zona rurala, in prezent nu stiu sa fie vreo finantare deschisa in acest sens.
Cel mai bine este sa apelati la o firma de consultanta in finantari europene care sa va spuna ce posibilitati aveti de fata sau pe viitor, in functie de ceea ce dispuneti ca societate sau persoana (spatii, terenuri, domeniul de activitate al societatii etc.) Multi ajung sa faca o cu totul alta investitie decat cea pe care o doreau initial.
Rhadu,

La ora actuala pentru finantarea din fonduri nerambursabile a construirii unei pensiuni turistice este activa masura 313 al FEADR. Iti voi trimite pe mail documentatia legata de aceasta masura.
Ce trebuie sa stii inainte de toate:
-aceasta masura finanteaza fie construirea unei noi pensiuni de la 0 fie extinderea sau reamenajarea unei pensiuni existente;
-terenul pe care se va construi pensiunea trebuie sa fie de minim 1000 mp;
-se finanteaza maxim 50% din cheltuielile eligibile (consulta ghidul solicitantului) si pana la limita a maxim 200.000 euro;
-pensiunea trebuie sa fie intr-una din localitatile rurale aflate pe lista localitatilor rurale cu potential turistic (vezi email)
Eventual dupa ce primesti documentatia si ai intrebari poti oricand sa ma contactezi.

Laszlo

Alte discuții în legătură

Pe 17 aprilie se deschide depunerea dosarelor pe masura 313! Daniela Bolog Daniela Bolog APDRP deschide in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare care se incadreaza in Masura 313 ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru modernizare pensiune alexandra carabelea alexandra carabelea Familia mea este proprietara unei pensiuni de 2 margarete cu noua camere in Busteni. Putem obtine fonduri nerambursabile pentru modernizarea pensiunii si ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene: masurile 312, 313 MobilierCafenele MobilierCafenele Este destul de bine informata lumea referitor la fondurile europene nerambursabile? Stiti ca ele se dau si pentru dezvoltarea unei afaceri? Sau pentru ... (vezi toată discuția)