avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii divortului eu(mama copilului)aveam domiciliul in tara,acum m-am mutat in UK,vreau sa stiu dc mai am nevoie de procura pt a scoate copilul din tara din moment ce eu fac dovada de domiciliu in UK.
VA MULTUMESC!
Ati facut dovada si cerere de incredintare catre domiciliul din romania mentionand acel domiciliu unde sa si facut ancheta sociala .. Pentru a sta pe teritoriul UK aveti nevoie de acordut fostului sot ..
In mod normal nu ar trebui sa aveti nevoie de procura insa ar fi recomandabil sa intrebati la autoritatile de frontiera.
Daca acestea va dau un raspuns negativ incercati sa consultati un avocat care sa analizeze si hotararea instantei.
Pe custodia unica se poate trece fara nici o problema pe cea comuna aveti nevoie de acordul sotului..Verificati legea 248/2005 art 30
eu vb despre o lege aparuta in octombrie 2011 nu de o lege din 2005 care nu se refera la cazul meu
este vorba despre legea 248/2005 Si asta este legea de care avet nevoie Priveste Tranzitarea frontierei de stat ... nu are treaba iar trecerea de frontiera ce ati intrebat acolo o gasiti ... Daca este custodie comuna nu o sa puteti lua decizia de plecare fara sot
..

Numai bine

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului in afara tarii impreuna cu minor diana lazar diana lazar Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani si prin hotararea de divort copilul, atunci in varsta de 6 ani, mi-a fost incredintat (custodie unica). Am primit o ... (vezi toată discuția)
Custodie minor micky10 micky10 buna ziua. as avea si eu nevoie de niste sfaturi.sunt divortada din anul 2012.la divort custodia minorului in varsta de 6 ani mi-a fost incrdedintata ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)