avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare asociatie sportiva nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare asociatie sportiva nonprofit

Buna ziua,
As dori sa aflu mai multe detalii despre urmatoarea speta
Detin o asociatie sportiva non profit si am cautat si gasit sponsori care sa ma ajute sa sustin sportivii pentru competitii (campionate mondiale si europene). Acestia mi-au promis ca ma ajuta, dar pentru banii pe care vor sa ii ofere solicita facturi cu TVA. Eu ca ONG nu am astfel de facturi, nefiind platitor de TVA.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Multumesc anticipat pentru solutii.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 13:20, 9 Mai 2012
Stiti si Dvs. ca pentru donatii/sponsorizari nu se emite actura, nicidecum factura cu tva...
Sponsorul vrea cam mult si consider ca nu este deloc corect pozitia sa fata de entitatea pe care ar dori sa o "sprijine" Am pus intentionat cuvantul in ghilimele.
Totusi, cred ca exista solutie si in cazul acesta. Rezolvarea ar trebui cautata chiar in prevederile Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, Titlul II, art.15, alin. (3) si (4).
E vorba de activitatile economice care pot fi desfasurate de entitatile tip ONG, care beneficiaza de scutire de la calculul si plata impozitului pe profit, limitativ si conditionat.
Cu alte cuvinte, as zice sa treceti in revista acele activitati economice (servicii) care sunt in stransa legatura cu scopul entitatii respective si care ar putea fi prestate firmei despre care discutam...
Cum vi se pare?
Pentru sponsorizare in bani sau in produse e de ajuns sa incheiati contractul de sponsorizare. Incasarea banilor se face in cont bancar sau , in numerar, cu chitanta.
george_neagu a scris:

Pentru sponsorizare in bani sau in produse e de ajuns sa incheiati contractul de sponsorizare. Incasarea banilor se face in cont bancar sau , in numerar, cu chitanta.


Nu despre asta era vorba. Se solicita factura cu tva, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare sportiv strain ETor ETor Cazul este urmatorul: Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)
Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)