avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare sportiv strain
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare sportiv strain

Cazul este urmatorul:
Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea microintreprinderilor/firmelor Romanesti.
Cum se poate face acest lucru cat mai simplu?
Cum poate o firma romanesca sa sponsorizeze un sportiv in aceasta situatie?
Poate firma sponsoriza direct sportivul (deoarece acesta are resedinta in Romania) desi este reprezentat de o entitate straina?
Daca sportivul nu poate primii sponsorizari deoarece nu este reprezentat de o federatie care are resedinta in Romania, poate acesta sa isi deschida o asociatie non-profit cu acest scop? Aceasta asociatie trebuie trecuta ca sporitva? Daca este asociatie sportiva, este obligatorie inregistrarea sa in federatia Romana?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ETor , utilizator 20:16, 31 Iulie 2019
Legea 32 / 1994 privind sonsorizarea conditioneaza sponsorizarea unei persoane fizice de detinerea DOMICILIULUI in Romania si de recunoasterea ei de cate un ONG de profil. Ati precizat ca acel sportiv are RESEDINTA in Romania. Daca doar resedinta, nu si domiciliu, NU poate fi direct sponsorizat. Nu are nicio relevanta ca e sportiv de performanta sau nu, ca e legitimat la un club afiliat la o federatie sportiva nationala romana sau straina. Se poate sponsoriza clubul sportiv din care face parte, caci nu poate fi membru direct intr-o federatie, federatiile avand prin definitie doar membri persoane juridice. Legea 32 / 1994 nu impune ca ONG-ul sponsorizat sa fie persoana juridica romana, deci daca e membru ./ legitimat la un club sportiv din strainatate poate fi acel club sportiv sponsorizat cu clauza contractuala ca sponsorizarea sa fie utilizata pentru acel sporitv. INSA legea 32 / 1994 impune ca activitatea sponsorizata de aiba loc in Romania, deci se pot sponsoriza antrenamente, competitii etc. la care acel sportiv participa in Romania, nu toata activitatea lui sportiva. Se poate infiinta si un ONG romanesc cu scop de sprijinire a sportului respectiv prin care sa fie sponsorizat, insa in acest caz e de dorit sa nu fie singurul beneficiar, caci pot aparea unele probeleme de legalitate...
Am sesizat o greșeală din partea mea și îmi cer scuze.
Sportivul în cauză are DOMICILIUL în România, adresa sa din buletin, locuința principală, este în România.
Să înțeleg că în acest caz sportivul poate fi sponsorizat de firme românești direct, atâta timp cât el participă la antrenamente/competiții în Romania? Astfel, se întocmește un contract de sponsorizare între sportiv-sponsor iar banii sunt trimiși direct către sportiv? Ce mențiuni/detalii ar trebui să conțină contractul pe lângă unul normal, este nevoie de vreo anexă?

Vă mulțumesc pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)