avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP CLONAT
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP CLONAT

Buna ziua , de cateva zile ma confrunt cu o problema , care se poate rezolva insa nu se rezolva cum vreau eu ci cum vor "ei". Adica greseala neapartinand mie doresc rezolvarea problemei intr-un mod urgent si fara sa platesc nici un leu , sau daca platesc ,toate costuriile rezultate din eroarea facuta de starea civila,daca as putea prin instanta sa imi recuperez banii.A doua intrebare ar fi daca cineva a schimbat CNP-ul a cui obligatie era sa anunte ca a fost schimbat , a mea care nu am anticipat ca ar putea exista o eroare in legatura cu cnp-ul copilului sau a unei institutii publice ?? Adica practic eu am aflat dupa 1 an ca cnp-ul copilului a fost schimbat si asta a fost de la persoana careia "ii foloseam" cnp-ul...Raspunde cineva intr-o astfel de situatie??? Pentru ca in momentul de fata ma confrunt cu o serie de probleme din aceasta cauza,#-o
Da cineva este vinovat şi ptr asta ar trebui să formulaţi o plangere penală la poliţie împotriva funcţionarului care v.a întocmit actul greşit cât şi împotriva aceluia, dacă nu cumva este acelaşi , care va modificat cnp.ul.
Pai am inteles ca cnp-ul a fost modificat in urma erorii, adica ei s-au trezit dupa mai bine de 6 ani ca exista 2 persoane cu acelasi cnp si l-au schimbat in 2011, insa eu abia acum am aflat ca cnp-ul s-a schimbat...ma gandesc ca evidenta populatiei a schimbat cnp-ul, pentru ca din greseala cand s-a intocmit certificatul au introdus gresit cnp-ul sau au introdus acelasi act de nastere.Sa inteleg ca cineva poate raspunde pentru greseala comisa?? Pentru ca nu mi se pare corect sa platesc eu greseala cuiva,pentru ca aceste erori trebuie sa inceteze, maine poate ma trezesc ca sunt vreo criminala in serie , desi eu nu pot omori nici macar o musca...ideea este ca nu sunt eu vinovata de faptul ca cei care au scris certificatul de nastere au gresit, asa ca ...tot ei sa imi rezolve la toate institutiile de stat problema.Exista vreun articol in care scrie ca pot face plangere intr-o asemenea situatie????

Certificatul de nastere a fost emis de Serviciul de Stare Civila, trebuie sa va adresati primarului din localitatea dvs. - audienta sau reclamatie scrisa.
Plangerea penala la politie mi se pare exagerare si, poate pentru ca nu sunt avocat, nu vad care ar putea fi obiectul ei.

In opinia mea ar trebui sa subliniati faptul ca nu ati fost instiintata de atribuirea unui nou CNP copilului dvs. - aceasta mi se pare o neglijenta cel putin la fel de mare ca CNP-ul gresit (cuvantul ''clonat'' nu are nicio legatura cu ce s-a intamplat in cazul dvs.).
In privinta pretentiilor (cheltuieli si sanctiuni aplicate functionarului in cauza, daca este cazul) tot primarul este cel care va poate raspunde punctual la fiecare.

"clonat" cu ghilimelele de rigoare!!!!!! Exagerare????Dar cazul meu??Nervii mei??Plimbariile mele inutile pe care nu le-am solicitat de buna voie,asta nu este exagerare???Daca d-voastra ati fi fost in locul meu cu siguranta nu ramaneati pasiv la o asemenea greseala!! Nu e vorba ca doresc sa fiu compatimita sau sa fac rau cuiva, insa greseala trebuie platita, pentru ca eu cu siguranta daca gresesc PLATESC, si in statul roman plata se face cu varf si indesat!! Asemenea situatii penibile trebuie sa inceteze , pentru ca nu este deloc normal sa se intample asemenea erori si sa nu platesca nimeni.Ei gresesc si tot eu platesc??ABERANT!!
Nervii dvs. sunt justificati, insa nu noi suntem de vina pentru ce vi s-a intamplat. Sunteti libera sa intreprindeti orice actiuni credeti ca ar avea succes impotriva celor care au gresit, noi ne-am expus parerile.

@DEDITA MIHAELA v-a sfatuit sa faceti plangere penala, eu consider ca ar fi o actiune exagerata / inutila si v-am spus ca primul drum ar trebui sa fie la superiorul functionarului care a intocmit certificatul de nastere.

Dvs. alegeti varianta care considerati ca este potrivita, dar subiectul topicului nu este analiza sistemului asa ca va rog indreptati-va revolta asupra celor care merita asta. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Schimbare cnp otonel otonel Salutare la toata lumea Am si eu o problema ,nu stiu cum de s-a nimerit sa mi se intample mie ca am inteles ca sunt catva in tara la fel ca mine Problema ... (vezi toată discuția)
Cost eliberare acte betty_dumy betty_dumy Buna ziua , Cumnata mea este stabilita de cativa ani in strainatate.La ultima vizita in tara si-a schimbatul certificatul de nastere ( din model vechi ,in cel ... (vezi toată discuția)