avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla la un apel?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla la un apel?

Buna ziua! In urma unui proces de incredintare minor deschis de mama, tatalui i se acorda dreptul de a creste copilul la domiciliul lui, mama e obligata la plata pensiei de intretinere, autoritatea parinteasca in comun! Instanta precizeaza ca martorii adusi de mama sunt mincinosi, mama nu are nici un venit! Mama ataca prin apel hotararea! Intrebarea mea este: ce se intampla la apel? Este necesar un avocat? Poate sa ma reprezinte un alt avocat sau sa merg cu primul avocat? Cum este mai bine?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:26, 16 Mai 2012
In apel instanta va analiza temeinicia motivelor de apel, probele depuse de ambele parti si va decide pe baza lor, conform legii. Dvs. va angajati un avocat (cel care deja va reprezentat in fond sau alt avocat, daca decideti astfel). Din punctul meu de vedere, avocatul care va reprezentat in prima instanta, deja cunoaste dosarul si aveti un avantaj din acest punct de vedere.
multumesc! In apel mama poate cere un program de vizita minor sau trebuie sa deschida un nou proces? Care este procedura? Apelul ii poate fi respins? Trebuie sa aducem noi probe sau se analizeaza cele vechi? Trebuiesc noi martori sau pot fi audiati cei vechi?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
cocof, utilizator
Revin cu urmatoarea intrebare? Apelul se judeca tot la judecatorie sau la tribunal?Un raspuns , va rog! multumesc!
Din afirmatiile dvs. privind custodia este comuna, banuiesc ca deja prima instanta s-a pronuntat asupra unui program de vizita pentru mama minorului. Este posibil ca mama sa il conteste. Noile dovezi pe care probabil le va aduce vor fi in sensul demonstrarii unui venit stabil si in consecinta a posibilitatii implicarii in educarea si cresterea minorului.
In privinta inscrisurilor, se analizeaza cele de la dosar dar pot si duse si inscrisuri noi. Cel mai indicat pentru dvs. este sa discutati cu avocatul, pentru a va lamuri asupra strategiei pe care acesta o va aplica in apel.
comunicarea pe care am primit-o nu precizeaza un program de vizitare, ci doar cele expuse mai sus ! Nu am fost instiintat despre un eventual program! Nu s-a mentionat nimic nici despre cheltuieli de judecata pe care ambele parti le-au cerut! Ar fi trebuit sa primim ceva acasa referitor la program de vizitare? Apelul se judeca tot la judecatorie sau la tribunal? multuesc anticipat

Alte discuții în legătură

Excepţia autorităţii lucrului judecat Martonze Martonze Un complet de judecată emite sentinţa în care atribuie autoritatea părintească unică . Peste 1 an, alt complet respinge cererea de modificarea a ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii nagyjudith nagyjudith Dupa sentinta de divort minorii sunt incredintati mamei, cu drept de vizita acordat tatalui la fiecare a 2/a saptamana. Ce poate face tatal daca mama refuza ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)